ABA - Budućnost prejaka za Zadar, favorit siguran u Podgorici!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 06.10.2019.
19:47
Izvor: Sportske.net

Domaćin "dodao gas" u drugom poluvremenu.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti ostvarili su pobedu u prvom kolu regionalne ABA lige pošto su u Podgorici savladali Zadar sa 93:80 (27:28, 20:19, 26:18, 20:15).

Od samog početka meča igralo se "poen za poen", Zadar je nešto bolje otvorio susret, pa je na kraju imao poen prednost nakon prve četvrtine.

U drugoj deonici, hrvatska ekipa je preko veoma raspoloženih Alena, Siriščevića i Fundića konstantno održavala prednost koja je u jednom trenutku iznosila osam razlike, međutim domaćin je uspeo da poravna rezultat pre odlaska na odmor.

Budućnost je "upalila mašinu" u trećoj četvrtini kada su preko Danila i Zorana Nikolića, te Bamforta preuzeli stvar u svoje ruke i stigli do velike prednosti.

Zadar nije imao snage da se vrati u meč što su Crnogorci iskoristili da se odlepe na dvocifreno vođstvo i slave sa 93:78.

Najraspoloženiji u pobedničkoj ekipi bio je Danilo Nikolić sa 14 poena, Zoran Nikolić (13p, 7s) i Bamfort (13p, 6a), dok Zadru nisu pomogli da izbegnu poraz Alen sa 16 poena i šest skokova, kao ni Fundić ni Siriščević sa po 14 poena.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke