ABA - Budućnost ponovo pokorila Železnik

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.12.2017.
23:02
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti rutinski su slavili na gostovanju ekipi FMP-a u Železniku.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Podgorička Budućnost VOLI završila je prvu fazu ligaškog dela takmičenja u ABA ligi na liderskoj poziciji. Ekipa Aleksandra Džikića savladala je večeras FMP u Železniku i tako osigurala prvo mesto na tabeli nakon prve faze ligaškog dela prvenstva.

Budućnost je u poslednjoj utakmici subotnjeg dela programa 11. kola ABA lige slavila u Železniku rezultatom 93:77 (30:18, 21:25, 20:19, 22:14) i prvi krug takmčenja završila sa samo jednim porazom.

Očekivalo se da bi duel u Železniku mogao da bude neizvestan ali su gosti odličnim procentima u šutu za dva napravili razliku i lako stigli do desete pobede u ABA ligi, druge na ovom terenu pošto su se sa Zvezdom takođe sastali na parketu hale "Basket lend".

Filip Barović jedini nije ulazio u igru u gostujućem timu, a razlog je neka vrsta povrede koju je zadobio prilikom zagrevanja. Najefikasniji u timu Budućnosti bili su Nemanja Gordić, Kajl Gibson i Nikola Ivanović sa po 14 poena, a reprezentativci BiH i Crne Gore upisali su i po 7 asistencija.

Marko Jeremić je sa 20 poena i dve ukradene lopte bio najbolji pojedinac u poraženom sastavu. Majkl Odžo je zabeležio 16 poena i 6 skokova.

Budućnost VOLI završava prvi deo sezone sa skorom 10-1, dok FMP Železnik ima pet pobeda i šest poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke