ABA - Budućnost na mišiće do prvih bodova

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.09.2017.
22:49
Izvor: Sportske.net

U okviru prvog kola ABA lige Budućnost je u Podgorici uz velike muke savladala ekipu Zadra.

ABA liga/Budućnost Voli
ABA liga/Budućnost Voli

Povezane vesti

Budućnost je uspela da zabeleži prvu pobedu ove sezone u ABA ligi teže nego što se očekivalo.

Ekipa Aleksandra Džikića je danas savladala ekipu Zadra rezultatom i tako došla do prvih bodova.

Košarkaši Budućnosti su u prvoj četvrtini poveli i nisu ispustali prednost do kraja utakmice. Ipak, prednost se tokom prvog poluvremena kretala oko 5 poena, da bi u trećoj deonici Budućnost nekako uspela da se odlepi.

Bilo je sredinom ove deonice i +14 (58:44), ali je onda usledila serija Zadrana.

Gosti su tokom poslednje deonice uspeli da stignu i do pola koša prednosti (84:85), napravili su seriju od 6:0 na samo 40 sekundi do kraja kada je Ivanov pogodio trojku, ali je Budućnost nakon toga preko Gordića koji je vezao dva poena uz dodatno slobodno bacanje uspela da slavi pobedu.

Upravo je Gordić bio najefikasniji u redovima Budućnosti sa 15 poena, dodao je i 8 asistencija, ali je najveći indeks imao Aleksa Ilić sa 10 poena, 8 skokova i 3 blokade. Barović i Suad Šehović su dodali po 13 poena.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Ivanov sa 18 poena, dok je najveći indeks imao Božić koji je upisao 17 poena i 13 skokova za ukupan indeks od 25.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 01.10.2017
08:21

Rekoh ja da ce Buducnost da igra losiju kosarku nego prosle godine ,iako imaju odlican roster. Kada je Dzikic dosao u Partizan mislio sam da j on jedan dobar trener ali sam se debelo prevario. Zamenio ke Peru Bozica pa je svaka promena bila na bolje. Dzikic ce verovatno prvi dobiti otkaz (od ovih jacih ekipa)

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 01.10.2017
17:31

Tek je pocetak sezone, ali Buducnost nije tolko jaka kolko je vecina medija predstavlja.

avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 03.10.2017
18:21

pa nije bas GSW ali je za ABA ligu i uslove jakooo ozbiljna ekipa odnosno jako ozbiljan roster imaju. Sigurno treći (jer su ipak Zvezda i Cedevita ispred) ,mada nisam siguran da će na kraju na mestu br 3 i da završe regularni deo. Mislim da će se mučita na skoro svakom ozbiljnijem gostovanju,Partizanu,Ciboni,Megi,Slovencima,mozda i Igokei. naravno o Zvezdi i Cedeviti i ne pisem.