ABA blizu rešenja, regionalna liga u nikad viđenom formatu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 13.08.2020.
10:16
Izvor: Sportske.net

Situacija će se nakon svakog turnira dodatno analizirati kako bi se prvenstvo vratilo u prepoznatljiv format.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

I dalje traje neizvenost oko početka i modela ABA lige u narednoj sezoni.

Predsednik Budućnosti nedavno je otkrio mogućnost da se regionalno prvenstvo odigra u vidu nekoliko turnira, a sličnu mogućnost najavio je i čelnik Igokee Igor Dodik.

"Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprekorno organizujemo turnir poštujući sve mere zaštite koje su na snazi. U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bi organizaciji. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome", rekao je Dodik.

Ideja je da prvi turnir od šest rundi bude odigran u Laktašima, nakon čega bi se situacija sa pandemijom dodatno analizirala ne bi li se ABA liga vratila na tradicionalni ligaški format.

Organizatori uveliko razmatraju opciju da prvenstvo počinje u oktobru, pa bi zbog nestabilne epidemiološke situacije u regionu liga mogla izgleda kao nikada do sada.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke