ABA 2 - Vršac poražen u Novom Mestu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.01.2018.
23:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Vršca pretrpeli su drugi uzastopni poraz u drugoj ABA ligi, pošto ih je večeras, na otvaranju 13. kola, savladala ekipa Krke.

druga.aba-liga.com/Krka/Drago Perko
druga.aba-liga.com/Krka/Drago Perko

Povezane vesti

Prva utakmica 13. kola druge ABA lige odigrana je večeras u Novom Mestu gde je lider šampionata Krka ugostila ekipu Vršca.

Slovenački sastav savladao je Vršac rezultatom 83:76 (20:19, 17:16, 24:22, 22:19) i tako ekipi Vladimira Đokića naneo drugi vezani poraz u drugoj ABA ligi.

Ljubitelji košarke u Novom Mestu imali su prilike da vide jako dobru utakmicu u kojoj su obe ekipe dale maksimum kako bi zabeležile pobedu.

Odlučujući momenat na meču dogodio se minut i po pre kraja pri rezultatu 75:73 za domaće, kada je Dušan Kutlešić promašio polaganje i samim tim šansu da Vršac vrati u potpuni egal.

Krka je nakon Kutlešićevog promašaja odgovorila serijom 4:0 i tako praktično rešila pitanje pobednika.

Junak utakmice bio je Marko Jošilo sa 20 poena, 16 skokova i 7 asistencija. Bolji poenterski učinak od Jošila imao je Dino Cinac koji je postigao 23 poena.

Najefikasniji u redovima poraženog tima bio je tragičar Dušan Kutlešić sa 25 poena.

Krka je večeras preuzela vodeću poziciju na tabeli sa 9 pobeda i 4 poraza ali će pasti na drugo mesto nakon derbija kola između Borca i Primorske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Wednesday, 10.01.2018
01:33

Sad slovenci imaju najveće šanse da uzmu prva dva mesta. Do skoro smo to bili mi.