ABA 2 - Sparsi izgubili dobijeno, Medford junak MZT-a

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.03.2019.
22:16
Izvor: Sportske.net

Košarkaši MZT-a stigli su do brejka u Sarajevu i šanse da pred svojim navijačima obezbede plasman u finale plej-ofa druge ABA lige.

druga.aba-liga.com/Spars/Damir Hodžić
druga.aba-liga.com/Spars/Damir Hodžić

Povezane vesti

Jako zanimljiv meč viđen je večeras u Sarajevu, ali se nije završio onako kako je priželjkivala domaća publika.

Skopski MZT savladao je Sparse rezultatom 71:70 (9:19, 18:23, 26:14, 18:14) posle velikog preokreta u drugom poluvremenu i poena koje je Lester Medford postigao praktično uz zvuk sirene.

Domaćin je nakon prvog poluvremena imao 15 poena prednosti i delovalo je da je na dobrom putu da stigne do vođstva u polufinalnoj seriji.

Veliki pad u igri Sparsa dogodio se u trećem kvartalu i to je omogućilo MZT-u da uhvati priključak i vrati se u meč.

U završnici je viđena prava drama. Almir Hasandić je prerano uzeo šut za tri poena i ostavio gostima dovoljno vremena da stignu do poena što se na kraju i dogodilo. Lester Medford je iz teške pozicije uputio šut i pogodio, nakon čega Sparsi pokušavaju "sa koša na koš" ali od toga nije bilo ništa.

Ive Ivanov (8 sk, 3 as), Lester Medford (8 sk, 5 as) i Marko Simonovski režirali su trijumf MZT-a sa po 13 poena, dok je kod domaćih najefikasniji bio Kenan Kamenjaš sa 15 poena i 11 skokova.

Revanš utakmica na programu je u nedelju, a MZT će pred svojim navijačima imati šansu da se domogne plasmana u finale plej-ofa druge ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke