ABA 2 - Primorska pred promocijom!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.04.2019.
21:58
Izvor: Sportske.net

Slovenački sastav reprizirao izdanje iz jučerašnjeg duela i ponovo savladao skopski MZT. Kako sada stoje stvari, Primorska će iz glavnog grada Severne Makedonije u ABA ligu.

druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Žiga Mikeli
druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Povezane vesti

Ostala je Slovenija bez jednog učesnika u ABA ligi, ali će po svoj prilici Primorska popuniti mesto koje je ostalo upražnjeno ispadanjem Petrol Olimpije.

Slovenački sastav večeras je upisao drugi trijumf nad skopskim MZT-om (95:72) u okviru finalne serije plej-of druge ABA lige.

Primorska je juče i danas dokazala da je klasa iznad u odnosu na MZT i malo je verovatno da će predstavnik Severne Makedonije uspeti da vrati seriju u Koper.

Marijan Čakarun bio je najefikasniji igrač pobedničkog tima sa 26 poena (11/13 za dva) i 5 skokova, a dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Marko Jagodić Kuridža (17 pts, 6 sk, 5 as), Žan Mark Šiško (16 pts, 8 as) i Lens Heris (13 pts, 6 sk).

Ubedljivo najbolji pojedinac u ekipi MZT-a bio je Lester Medford koji je postigao 22 poena, upisao 5 skokova i isto toliko asistencija.

Treća utakmica finalne serije igra se u četvrtak od 18 časova u dvorani "Jane Sandanski".

Drugu ABA ligu i mesto u višem rangu takmičenja osvojiće tim koji prvi stigne do tri trijumfa. Drugoplasiranom ostaje šansa da kroz baraž sa Zadrom takođe obezbedi mesto u ABA ligi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke