ABA 2 - Previše oscilacija, Borac u Čačku igra za majstoricu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.03.2019.
20:05
Izvor: Sportske.net

Podbacili su Čačani u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa druge ABA lige.

druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Žiga Mikeli
druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Povezane vesti

Duelom Sixt Primorske i čačanskog Borca u "Areni Bonifika" u Kopru, večeras je počela plej-of serija druge ABA lige.

Prvoplasirani tim ligaškog dela druge ABA lige opravdao je ulogu favorita i slavio rezultatom 78:59 (19:12, 15:17, 25:12, 19:18) i tako stigao do vođstva u polufinalnoj seriji.

Ekipa Borca podbacila je u gotovo svim segmentima igre, a većina igrača gostujućeg tima bili su večeras u kontraritmu.

Već nakon prvog poluvremena Primorska je trebalo da ima dvocifrenu prednost, ali je Borac na odmor uspeo da ode sa prihvatljivim zaostatkom (34:29).

Katastrofalnu treću četvrtinu Čačana domaćin je iskoristio na najbolji mogući način, pa je na startu poslednje deonice imao 18 poena prednosti.

Serijom 16:4 na startu poslednjeg kvartala Borac se vratio u meč, prišao na šest poena zaostatka (63:57), ali je potom ponovo usledio period slabe igre posle čega više nije bilo povratka za Čačane.

Domaćin je veliku razliku večeras napravio zahvaljujući defanzivnom skoku (30-20), a više uhvaćenih lopti Primorska je imala i pod protivničkim obručem (12-7).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lens Kristofer Heris sa 16 poena i 4 skoka, dok je Marijan Čakarun ubacio 15 poena i zabeležio 11 skokova. Rekord druge ABA lige po broju asistencija postavio je Žan Mark Šiško koji je meč završio sa 17 dodavanja i 11 poena. Veliki doprinos dao je i Marko Jagodić Kuridža sa 14 poena i 15 skokova.

U ekipi Borca četvorica sa dvocifrenim poenterskim učinkom, a najefikasniji je bio Đorđe Majstorović sa 13 poena i 4 skoka. Radovan Đoković je ubacio 12 poena i zabeležio 5 asistencija.

Revanš meč zakazan je za nedelju, 24. mart, a utakmica će početi u 21 sat.

Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice. Eventualna majstorica igraće se 28. marta u Kopru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke