ABA 2 - MZT prvi finalista

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2019.
18:56
Izvor: Sportske.net

Drugim trijumfom nad ekipom Sparsa iz Sarajeva skopski MZT obezbedio je plasman u finale plej-ofa druge ABA lige.

druga.aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom
druga.aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom

Povezane vesti

"Brejk" koji su sredinom nedelje napravili na gostovanju u Sarajevu košarkaši skopskog MZT-a danas su potvrdili u hali "Jane Sandanski".

Novim trijumfom nad ekipom Sparsa iz Sarajeva 84:70 (20:16, 21:21, 19:15, 24:18), makedonski predstavnik obezbedio je plasman u finale plej-ofa druge ABA lige, a samim tim i šansu da se makar putem baraža bori za povratak u regionalnu ligu.


Domaćin danas nije dao šansu ekipi Sparsa i nema dileme da je potpuno zasluženo obezbedio mesto u finalu plej-ofa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ive Ivanov sa 24 poena, 9 skokova, 5 asistencija i tri ukradene lopte, a pratili su a Damjan Stojanovski (19 pts, 3 sk) i Lester Medford (14 pts, 9 as).

Kod gostiju su dvojica stigla do dvocifrenog poenterskog učinka. Najefikasniji je bio Nemanja Protić sa 16 poena i 4 asistencije. Dobru partiju prikazao je još Almir Hasandić koji je ubacio 13 poena i zabeležio po 2 skoka i asistencije.

MZT će u finalu plej-ofa igrati protiv boljeg iz duela Primorske i Borca. Čačani večeras igraju za majstoricu, a ako Primorska napravi "brejk" kraj Morave, finale plej-ofa koje se igra na tri dobijena meča počeće 1. aprila u Kopru.

Osvajač druge ABA lige obezbediće direktan plasman u ABA ligu, dok će drugoplasirani igrati baraž sa Zadrom za mesto u najjačem rangu regionalnog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke