ABA 2 - Loše veče za srpske klubove, šok za Vrščane, Dinamik u seriji poraza

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.01.2018.
19:42
Izvor: Sportske.net

Ukupno sedmi poraz Dinamika, a od toga četvrti uzastopni u ABA 2 ligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Ekipa Dinamika nije uspela da iznenadi lidera na tabeli ABA 2 lige, ekipu slovenačke Primorske. U utakmici 12. kola, domaći tim je opravdao ulogu favorita, slavio sa 86:78 i učvrstio se na vrhu sa devet pobeda i tri poraza.

Ekipa Miroslava Nikolića pružila je dobar otpor rivalu u većem delu ovog meča, najbolje je igrala tokom treće četvrtine kada je preuzela vođstvo, ali je u poslednjoj deonici usledio veliki pad u njihovoj igri.

U odbrani nisu imali rešenja za trio Mulalić-Joksimović-King, a sve više je nervoze i brzopletosti bilo i u napadu gde su gosti uglavnom pokušavali trojkama, i to najčešće neuspešno.

Takav razvoj događaja ekipa Primorske je umela da iskoristi i na kraju bez većih problema izbori novu pobedu.

Veteran Šon King je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena i osam skokova, a Dinamik su predvodili Krstić sa 19, Đurasović sa 16 i Stevanović sa 15 postignutih poena.
-
Za to vreme, Vršac je vodio veliku borbu na svom parketu protiv ekipe Bosne i - dozvolio gostima da prirede veliko iznenađenje. Pretposlednji tim u ligi slavio je sa 81:78, što im je tek treća pobeda u 12 odigranih kola.

Vrščani su, s druge strane, prekinuli seriju od tri uzastopne pobede i sada imaju skor 8-4.

Haner je sa 25 poena bio najzaslužniji za trijumf Bosne, a u ekipi Vršca najefikasniji Simeunović sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke