ABA 2 - Drama u duelu ex Yu velikana

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.02.2018.
21:07
Izvor: Sportske.net

Prvi jugoslovenski klub koji je pokorio Evropu je u veoma neizvesnom meču slavio protiv kluba koji je najviše puta bio šampion "starog kontinenta" sa prostora bivše Jugoslavije.

druga.aba-liga.com
druga.aba-liga.com

Povezane vesti

Dobri poznavaoci istorije jugoslovenske košarke su iz uvoda već prozreli da su rivali Bosna i Split.

Sarajlije su na dan kada su u ovom gradu otvorene ZOI pre 34 godine u  okviru 17. kolu zabeležile tesnu pobedu rezultatom 77:75 i tako se revanširale Dalmatincima za poraz u prvom okršaju ove sezone koji je bio još dramatičniji, tada su se igrala čak tri produžetka!

Šturanović je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena i najbolji skakač sa šest uhvaćenih lopti pod obručima, ali je čovek odluke bio Amerikanac Bredford koji je na 40 sekundi pre kraja pri vođstvu gostiju od pola koša pogodio ključnu trojku, svoju četvrtu na utakmici, za vođstvo od 73:71.

Na drugoj strani uedljivo najbolji bio Kedžo sa 24 poena (9/10 za dva, 6/6 penali) i pet skokova.

Bosni je ovo peti trijumf, ali je uprkos njemu ostala na pretposlednjem mestu na tabeli, dok je Splićanima, koji su u sredini tabele, ovo deveti poraz.



Inače, vodeći tim nakon nekompletnog 17. kola ABA 2 lige je čačanski Borac sa skorom 12/5, dok je drugi srpski klub koji se takmiči u drugom po snazi regionalnom takmičenju, Vršac, treći na tabeli sa pobedom manje od lidera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 09.02.2018
11:06

Split se spustio u Podgoricu, Sarajevo do Bara, Tuskanac do Tresnjevke, a Karaburma u Zeleznik.

avatar
Vladanko
Thursday, 08.02.2018
23:25

Cacak podneo kandidaturu za final four ABA 2 lige.