ABA 2 - Dinamik srušio lidera, čeka nas drama poslednjeg kola!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2019.
19:15
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad liderom Druge ABA lige košarkaši Dinamika ostali su u trci za plasman u plej-of.

KSS
KSS

Povezane vesti

Poslednja utakmica 21. kola Druge ABA lige odigrana je tokom popodneva u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, gde je ekipa Dinamika ugostila lidera prvenstva.

Dinamik je savladao Primorsku rezultatom 68:58 (20:23, 16:12, 14:14, 18:9) i tako ostao u trci za plasman u plej-of, a samim tim i za plasman u ABA ligu.

U utakmici koja je za Dinamik bila "biti ili ne biti" istakao se kvartet koji je zbirno postigao 80% poena za tim Vladimira Đokića.

Najefikasniji je bio Miloš Glišić sa 15 poena i 3 skoka, a pratili su ga Petar Rakićević (14 pts, 5 sk), Mirko Đerić (13 pts, 6 sk) i Andreja Stevanović (13 pts, 4 sk, 3 as).

Za ekipi Primorske današnji meč nije imao nikakav značaj, a najefikasniji pojedinci poraženog tima bili su Lens Kristofer Heris (16 pts, 3 as) i Ivan Marinković (13 pts, 9 sk).

Poslednje kolo doneće nam raspelt u borbi za četvrto mesto na tabeli koje vodi u plej-of. Tri ekipe su izjednačene po broju pobeda i poraza (12-9) i one će u poslednjem kolu jurišati na poziciju broj četiri.

Dinamik će se plasirati u plej-of ukoliko savlada Lovćen na Cetinju i Sutjeska dobije Borac u Čačku. Ukoliko Lovćen savlada Dinamik, a Sutjeska ekipu Borca, u plej-of će klub iz Nikšića.

Ekipa Borca nalazi se u najboljem položaju. Čačanima je dovoljan trijumf nad Sutjeskom da bi osigurali plasman u plej-of jer u međusobnom duelu sa Dinamikom imaju bolji skor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Friday, 08.03.2019
12:39

Ovaj mali Glišić je opasan igrač. Iskreno na Kupu je protiv Zvezde potpuno nadigrao svog vršnjaka i zemljaka (iz Republike Srpske) Simanića. I dalje ne mogu da verujem da za njega nije bilo mesta u Partizanu, ali nažalost najviše je nagomilanih igrača na poziciji 4. Navijači Partizana se verovatno nadaju da će jednog dana Glišić i Pecarski pokrivati tu poziciju na dug rok, ali plašim se da će ih do trenutka kada bude trebalo da dobiju šansu u Partizanu već ćapiti bogati evropski klubovi. Da sam neki faktor u Gran Kanariji na primer, pre bih stavio Glišića na 4, nego Tilija. U evrokupaškim ekipama pogotovo za njega bi bilo mesta. Ne znam zašto kod nas i dalje vlada mišljenje da je prerano dati šansu mladom igraču pre 22,23 godine. Nekada su mladi igrači počinjali sa seniorskom košarkom već sa 16,17, ili 18 godina. Do 22-23 godine oni su bili itekako iskusni igrači.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 07.03.2019
20:53

Nije bitno ko će biti četvrti, Primorska ide u viši rang.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 07.03.2019
20:20

Jel se igra F4 ili play-off?