A sada i ZVANIČNO - Iz Srbije u Tokio! FIBA obradovala i Hrvate...

Autor: Darko Mitrović
petak 15.11.2019.
12:53
Izvor: Sportske.net

Kako je i najavljivano, FIBA je danas zvanično saopštila odluku o organizatorima kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Još juče je bilo potpuno izvesno, danas i zvanično potvrđeno - Srbija, odnosno Beograd, biće domaćini kvaifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji!

Osim Beograda, domaćini kvalifikacionih turnira u muškoj konkuernciji će biti još i Viktorija (Kanada), Split (Hrvatska) i Kaunas (Litvanija), a u ženskoj Ostende (Belgija), Burž (Francuska) i Fošan (Kina).

U muškim kvalifikacijama učestvovaće ukupno 24 reprezentacije, koje će biti podeljene u četiri grupe po 6 ekipa. Dakle, jedna od te četiri grupe biće igrana u Beogradu. Pobednik svake kvalifikacione grupe izboriće plasman u Tokio.

Kod devojaka će u konkurenciji biti ukupno 16 selekcija, podeljenih u 4 grupe po 4 tima.

Žreb grupa u obe konkurencije biće obavljen 27. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Friday, 15.11.2019
15:49

SP je bila izuzetna prilika ali smo bili slabi za veterane iz Spanije pa i od veterana iz Argentine.OI ce uzeti ameri a mi ako uopste prodjemo, igracemo sporednu ulogu.

avatar
REVØLT
Friday, 15.11.2019
14:53

zvanišno saopšptila konkuenciji izborićeplasman Hehehe

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 15.11.2019
14:42

Odlicno ! Ovo nam uvecava sanse drasticno. Pitanje je u kom sastavu ce biti sve ekipe ali verujem u momke. Treba nam neko na klupi sa autoritetom jos i ako Bog da prodju kvalifikacije kako treba, napadamo medalju na OI.