Trujić, Poletanović i Dugalić savetuju crveno-bele: "CSKA ima svog 'Tavambu', krila su Zvezdina šansa"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.02.2018.
17:00
Izvor: Sportske.net

Trojica srpskih fudbalera koji igraju Premijer ligu Rusije vrlo dobro znaju protivnika Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Za vreme priprema u Antaliji gde smo pratili rad fudbalera Crvene zvezde, u hotelu gde smo se nalazili bili su smešteni i fudbaleri Tosna, ekipe koja se takmiči u Premijer ligi Rusije i kojoj predstoji grčevita borba za opstanak.

U toj ekipi igraju trojica srpskih fudbalera, Nikola Trujić, Marko Poletanović i Rade Dugalić, a u njihovom društvu je stalno i Nemanja Mijušković, crnogorski fudbaler.

Oni su u razgovoru sa novinarima analizirali ekipu Crvene zvezde i CSKA, a prvi je govorio Marko Poletanović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

"Pratio sam Crvenu zvezdu celo leto i polusezonu, mislim da je Miloje napravio dobar tim. Poznajem ga kao trenera, sećam se kada je radio u Čukaričkom. Drago mi je što su prošli, nadam se da mogu proći CSKA i želim im sve najbolje", počeo je priču Marko Poletanović.

Zatim je analizirao ekipu CSKA.

"CSKA igra sa petoricom pozadi, a na sredini imaju Golovina. Stigao im je i taj Musa, veoma brz igrač, igra na poziciji krila i može biti opasan. Mnogo su jaki, čvrsti, disciplinovani, igraju dugo zajedno, neće biti uopšte lako Zvezdi... Prva utakmica je na stadionu "Rajko Mitić", mislim da tu Zvezda može da traži svoju šansu. Publika je svakako 12. igrač i biće im vetar u leđa. Treba odigrati disciplinovano i mnogo borbeno na sredini terena. Ima i Zvezda dobre igrače, recimo, Krstičić je odličan igrač, Donald je tu već dugo i veoma je iskusan", istakao je Poletanović.

Nikola Trujić je dodao da bez publike Crvena zvezda bi imala daleko manje šanse za prolazak.

"Publika mnogo znači, pogotovo Zvezdi", dodao je Nikola Trujić, nekadašnji fudbaler Partizana i Vojvodine.

"Nisu oni nešto posebno brzi, ali su čvrsti, mislim na igrače u odbrani", istakao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Poletanović, što je Nikola Trujić i potvrdio istakavši da su neverovatno spremni i da ih je teško 'probiti'.

"Pošto igraju sa pet pozadi, često iz polukontri stvaraju šanse. Imaju pored tog Golovina i Vitinja koji je neverovatno brz, sad još i Musa... Opasni su mnogo iz kontri, imaju mnogo brze igrače i biće mnogo teško. Nisam siguran kako će Zvezda igrati, zbog toga sam rekao da treba prvu utakmicu gledati kao na šansu za prolazak. Ako tamo budu morali da jure rezultat, biće baš teško", ističe Poletanović.

Odbranu CSKA je analizirao i Nikola Trujić.

"U odbrani su malo stariji igrači, mislim da tu može da bude Zvezdina šansa. Zvezda ima brza krila, oni nisu brzi, ali imaju iskustvo, znaju da se nameste i nisu slučajno još uvek tu gde jesu. Siguran sam da Zvezda može da stvori makar dve ili tri šanse. To je ono što je bitno, da se realizuje svaka šansa, čak i polušansa. Verovatno ih CSKA neće napasti, igraće se poziciono, s tim što je CSKA u tome veoma dobar tim", rekao je Trujić.

Nadovezao se i nekadašnji fudbaler Radničkog iz Niša, Rade Dugalić.

"Oni svake godine igraju Ligu šampiona ili Ligu Evrope, itekako su ozbiljna ekipa", rekao je on, a kasnije je dodao i da su postojale priče da bi mogao da pređe u Crvenu zvezdu.

"Bile su neke spekulacije da bih mogao da obučem dres Crvene zvezde, ali ništa se konkretno nije desilo"
, rekao je on.

Nastavio je o CSKA.

"Vitinjo je pokazao do sada da je baš dobar tehničar, imaju i visokog napadača Olanarea. On je napadač koji može da se 'bije', koji prima svaku loptu, spušta loptu igračima na sredini terena. Kao Tavamba", rekao je Rade Dugalić.

"Golovin je prava 'desetka', Zvezda treba da se boji njega. U suštini sve ide kroz njega i Vitinja, sada će i Musa da napravi tu trojku. U svakom slučaju, Zvezda može da izdrži, ionako su primili svega dva gola u Ligi Evrope. Može Zvezda da napravi dobar rezultat", rekao je Dugalić.

"U Rusiji će biti mnogo hladno, najavljuju i sneg. Posebno je hladno u Moskvi. Uslovi na njihovom terenu su odlični, ali daleko od toga da nema problema, posebno za ekipu koja nema mnogo prilike da igra na tolikoj hladnoći", rekao je Dugalić.

"Sa druge strane, kada izađeš na takve utakmice, ti i ne osećaš takve temperature", istakao je on.

Što se tiče ekipe Tosna, sva četvorica fudbalera sa kojima smo razgovarali su istakli da je trebalo da se uzme daleko više bodova u prvom delu sezone i da nije velika razlika između svih timova u Premijer ligi Rusije.

"Trebalo je da uzmemo par bodova više, imali smo par utakmica u kojima smo promašivali nemoguće, kao mečevi sa Habarovskom, Rostovom... Liga je veoma ujednačena, sa tih pet, šest bodova bismo se pomerili u gornji deo tabele", rekao je Poletanović.

"Nama treba desetak bodova da bismo ostali u ligi. Kažu da je potrebno da se ima minimum 31 bod da bi se opstalo u ligi, mi imamo 20 sada. Imamo odličan raspored do kraja, protiv direktnih protivnika se sastajemo kod naše kuće", rekao je Dugalić.

Atmosfera u toj ekipi je odlična, ali su srpski i crnogorski fudbaler nerazdvojni na pripremama. Zanimljivo, u Tosnu je sada i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Rikardinjo.

"Delimo se, nas je četvorica, tu su i Brazilci koji su nerazdvojni. Ipak, mi se svi družimo dobro. Ne postoje klanovi", u glas su govorili svi.

O planovima za budućnost su istakli da su naučili jedno, a to je da ništa danas ne može da se planira.

"Naučio sam da ne može ništa da se planira. Najbitnije je da ostanemo u ligi, to nam je prvi cilj. Svi imamo do sledećeg leta ugovore. Bitno je da ostanemo ove godine u ligi", istakao je Poletanović.

Za kraj, istakli su da im je lepo u Rusiji i da je veliko pitanje da li bi se vratili u Srbiju.

"Ja iskreno ne bih išao nigde, možda bih promenio neki klub tu u Rusiji, ali se u Srbiju ne bih vraćao. Najbitnije je da sva četvorica igramo u ovom klubu", rekao je Trujić.



Ne propustite