Srpski reprezentativci vas zovu - Svi u Kragujevac, sutra je meč odluke!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 28.03.2016.
19:44
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Srbije i velike uzdanice našeg tima pred meč odluke, Borko Duronjić i Luka Jović, u razgovoru za "Sportske" istakli su da jedva čekaju početak utakmice sa Francuzima sutra na "Čika Dači".

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Srbija je svetska sila kada se radi o mlađim kategorijama u fudbalu, sutra je pravi dan da se u Kragujevcu na "Čika Dači" to i pokaže. Reprezentacija u kojoj pravo nastupa imaju momci rođeni posle 1. januara 1997. godine sutra (utorak) od 14:30 ugostiće reprezentaciju Francuske u odlučujućoj utakmici kada se radi o plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Momci koje predvodi Branislav Nikolić moraće da jure pobedu kako bi bio obezbeđen plasman na glavni turnir koji će biti igran od 11-24. jula ove godine.

Dečaci iz ove generacije su naslednici sada već čuvene generacije koja je na Novom Zelandu uspela da osvoji svetsko zlato, s tim što je i u ovom timu Ivan Šaponjić kao jedan od predvodnika. Doduše, sada kao jedan od iskusnijih.

Iskoristili smo priliku da posetimo momke pred veoma važnu utakmicu, porazgovarali smo sa Borkom Duronjićem, junakom u utakmici sa Crnom Gorom, kao i sa Lukom Jovićem, fudbalerom Benfike i momkom od kojeg sutra svi mnogo očekuju.

Prvo se izjasnio Borko Duronjić, fudbaler OFK Beograda i velika nada našeg fudbala.

"Celokupan turnir je veoma dobro organizovan, veoma mi je drago što smo u Kragujevcu. Drago mi je da smo igrali na "Čika Dači" i u Milanovcu, stadioni su veoma lepi."

Odmah se okrenuo Francuzima i sutrašnjem meču.

"Što se tiče same utakmice sa Francuzima, dobro smo ih skenirali, večeras ćemo ponovo. Mislim da imamo šanse protiv njih, sutra je svakako dan odluke."

Borko Duronjic
Foto: Mihajlo Vidojević/Sportske.net

"Najveća opasnost preti iz prekida. Od čak pet golova na ovom turniru oni su dali četiri iz prekida. Čuli smo za tog dečka po imenu Žan Kevin Agustin koji igra u PSŽ-u, ima zaista kvalitetnih igrača koji igraju u zadnjoj liniji, ali gledamo u svoje dvorište, od nas dosta toga zavisi
", rekao je Borko Duronjić, junak utakmice sa Crnom Gorom.

Inače, Žan Kevin Agustin je velika nada ekipe iz Pariza, već je dobijao šansu da igra za prvi tim ove sezone. Postigao je za ovu reprezentaciju Francuske čak 6 golova na 5 mečeva, biće svakako veliki problem za naše štopere.

Svoje mišljenje dao je i Luka Jović, uzdanica Benfike.

"Stvarno je dobro organizovan turnir, Kragujevac je jako lep grad, drago mi je što su nas navijači u velikom broju podržali u prvoj utakmici protiv Danske i nadam se da će sutra doći u još većem broju."

Srbija je protiv Danske odigrala 2:2 u prvom duelu, dok je u drugom savladala Crnu Goru sa 4:1.

"Nismo bili zadovoljni kako smo odigrali utakmicu protiv Danske, protiv Crne Gore je to bilo već dosta bolje, tako da očekujem da ćemo sutra odigrati dobru utakmicu i proći dalje."

Luka Jovic
Foto: Mihajlo Vidojević/Sportske.net

Luka nam je rekao da je atmosfera u ekipi odlična, hemija među igračima je nešto na čemu bi mnoge reprezentacije mogle da nam zavide.

Koliko je ovo tačna tvrdnja, a ne samo fraza, govori vam i činjenica da je mladi desni bek reprezentacije, Marko Mijailović, uprkos tome da nije u stanju da pomogne jer mu je noga u gipsu, ostao sa reprezentativcima kako bi pružio podršku svojim drugovima. On se povredio u meču sa Crnom Gorom, očekuje ga duga pauza.

Više o njegovoj povredi saznajte OVDE.

Pitali smo momke kako se snalaze Lijanko Vojnović i Matija Špoljarić imajući u vidu da ne znaju engleski, a ni srpski jezik najbolje.
 
"Lijanko i Špoljarić su stvarno dobri fudbaleri. Lijanko baš ne poznaje srpski jezik, Matija priča malo bolje. Za njega mislim da može da izraste u junaka utakmice, najviše zbog činjenice da prve dve utakmice nije odigrao na Bog zna kakvom nivou. Mislim da će sutra da bude njegov dan. Lijanko je prve dve utakmice odigrao dobro, nadam se i da će sutra biti na istom nivou i da će nam pomoći da odemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Luka Jović.

Lijanko Vojnovic

Teren nije bio u najboljem stanju u utakmici protiv Danske, navikli su igrači da na "Čika Dači" igraju na jednom od najlepših terena u Srbiji. Ipak, situacija je sada na višem nivou.

"Uslovi su nam ovde fantastični što se nas tiče, ljudi iz Kragujevca su se baš potrudili da imamo sve uslove. Mi smo, naravno, zadovoljni, danas smo trenirali na "Čika Dači" koji je u boljem stanju nego u prethodnom meču. U mlađim kategorijama smo navikli da igramo na lošim terenima tako da nam i loši uslovi nikada nisu predstavljali problem", rekao je fudbaler OFK Beograda.

Upravo je Borko bio junak utakmice protiv Crne Gore, postigao je dva gola i tako je Srbija u njemu dobila još jednog fudbalera koji je u dobroj formi i koji bi mogao da bude među najopasnijima u duelu sa Francuzima ukoliko selektor odluči da mu pruži priliku.

 
"Desilo se da ja ispadnem junak utakmice, ali i Luka je dao gol, imao asistenciju, borio se. Uglavnom, svi smo zaslužni za uspeh, menjao bih ova dva gola samo da prođemo dalje", istakao je on.

Sa druge strane, Luka Jović je istakao da Francuska ima svoje slabosti, i da nije neko koga bi Srbija morala da se plaši. Sutra se u tim vraća i Ivan Šaponjić nakon suspenzije zbog žutih kartona, pa očekujemo da on i Luka ponovo budu opasan tandem pred golom Francuza.

jovic saponjic

"Ne mora da znači da ćemo početi utakmicu zajedno, Francuska je jak protivnik i sve zavisi kako će naš trener da se opredeli za sutrašnju utakmicu i kako ćemo da igramo.

Bitno je da svi uđemo skoncentrisani i fokusirani na utakmicu, da svi damo 100%, pa šta bude, biće. Nije Francuska reprezentacija koje mi treba da se plašimo. Igrali smo protiv Nemačke koja je bolja reprezentacija, malo nam je falilo da prođemo, ali nismo imali sreće, tako da sada imamo i slabijeg protivnika i nadamo se da ćemo imati i sreće u sutrašnjem duelu."

"Ovom prilikom pozivamo što više navijača da dođu i da nas podrže u sutrašnjoj utakmici", rekao je Luka Jović u razgovoru za "Sportske".

Dakle, Kragujevčani, ispunite "Čika Daču" sutra od 14:30, igraju možda i budući šampioni.


Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Tuesday, 29.03.2016
09:08

Да ли има пренос на некој телевизији? Арена, Еуроспорт, РТС...

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 29.03.2016
01:18

Ajmo Kragujevcani,podrzite ove momke!