Srpski "biseri" sa one strane Atlantika - Upoznajte Nenada Milenkovića

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 13. februar 2016.

 • 23:47

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

"Sportske" vam predstavljaju mladog košarkaša iz Ivanjice koji svoju karijeru gradi sa one strane Atlantika, Nenada Milenkovića.

Srpski
Srbija je prepuna talenata, to je valjda svima jasno, naročito nakon velikih sportskih uspeha u svim kategorijama prethodne godine. Naših bisera ima na sve strane, ne samo u našoj državi, već i van granica. Velika većina takvih nije zaboravila Srbiju i ponosi se time što potiče iz male zemlje na Balkanu. Jedan od takvih jeste i Nenad Milenković, mladi 19-godišnji košarkaš koji trenutno igra u SAD-u za srednju školu "Concord First Assembly" koja se nalazi u Severnoj Karolini u blizini Šarlota.

Trenutno je najbolji igrač konferencije, statistika mu je fenomenalna (ove sezone prosečno beleži 21 poen po meču, 8 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte), očekuje se da bude i najbolji igrač države Severna Karolina.

Nije zaboravio Srbiju, iako svoj hleb planira da zaradi van granica naše zemlje.

Za početak, predstavio se našem portalu kao neko ko ima dosta samopouzdanja i ko je rešen da uspe u ovom sportu.

"Rođen sam u malom i lepom mestu koje se zove Ivanjica. Košarku sam počeo da treniram kada sam imao 9 godina kod čoveka koji me je dosta toga naučio, u pitanju je Branimir Knežević-Knez. Kako su godine prolazile, treneri su se menjali, ali prvi ozbiljan posao radio sam kod kod trenera Zorana Glintića koji mi je pružao dosta prilika  da radim i da se dokazujem u mlađim kategorijama, kasnije i u prvom timu sa mnogo starijima od sebe. Posle druge godine srednje Ekonomske škole stigao je poziv jednog kluba iz Užica koji se zove "Play off". Kod njih sam imao solidne uslove, sve ono što je meni u tom trenutku bilo potrebno da napravim jak, prvi korak za dalju košarkasku karijeru.

nenad milenkovic

Živeo sam u kući kod direktora kluba i velikog čoveka koji je imao profesionalnu karijeru iza sebe. Kada god mi je savet zatrebao, mogao sam to da dobijem od njega. Takođe, imao sam glavnog trenera Duška Micića u juniorskoj kategoriji koji je potencirao na tome da dođem u njihov klub i hvala mu na tome. Ovo su dva kluba u kojima sam ja igrao u Srbiji. Dva kluba kome sam zahvalan na svakoj pomoći koji su mi pružili. Najvise bih se zahvalio razdrednoj Brankici Nenadić koja mi je mnogo pomogla u teškim trenucima da završavam školske obaveze, kao i svi profesori u skoli koji su mi izašli u susret sto se učenja tiče. Jedno je odeljenje IV-1 koje ce mi zauvek ostati u secanju",
počeo nam je svoju životnu priču Nenad.

nenad milenkovic

Nastavio je o svom odlasku u Ameriku, kao i zašto se odlučio baš za taj potez.

"U Ameriku sam došao u septembru 2015.godine. Mislim da je Amerika najbolja za razvijanje mladih sportista i za dobro i kvalitetno školovanje."

Kaže da nije bilo nikakvih problema u SAD-u, da su ga odmah prihvatili kao jednog od najboljih sportista u toj školi.

"Košarku igram iz srca i ja volim svoj posao. Ne zbog novca niti zbog slave, to mi je na poslednjem mestu. Problema nemam sto se tiče sporta, ja sam blagosloven čovek koji veruje u Boga i ima samopouzdanja za velika dela. Trenutno mi je cilj da zadržim prvo mesto najboljeg igrača Severne Karoline koja ima oko 10 000 000 stanovnika. To bi bilo veliko dostignuće za mene u Novoj godini, a za dalje samo bih da radim kao i do sada. Ja se bojim kada ne radim i ležim u krevetu."

nenad milenkovic

Rekao nam je da postoje i kontakti što se tiče državljanstva SAD-a, kao i da nema kontakata sa KSS-om.

"Postoji pitanje za državljanstvo, ali jos je rano za to. Imam nekoliko odličnih ponuda iz D1 i D2 divizije koledža sa odličnim uslovima što se tiče fakulteta, košarke, hrane, stanova... Cilj mi je da idem sigurno i korak po korak, škola, košarka, pa kad zavrsim koledž onda mogu da razmišljam o daljim ciljevima."

nenad milenkovic

Otkrio nam je i da je veliki navijač Crvene zvezde i da je to klub za koji bi voleo da zaigra, a pored toga nije imao dilemu ko mu je košarkaški uzor.

"Kosarkaš na koga se ugledam je odavno prestao da igra košarku i takav se nikad neće roditi u sledećih nekoliko hiljada godina. Naravno, to je Majkl Džordan.", završio je svoju priču mladi 19-godišnji Nenad Milenković.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari