Pejčinović za ''Sportske'': ''Ne plašim se Hulka, treba zaustaviti Bambija''

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.07.2014.
18:03
Izvor: Sportske.net

Nemanja Pejčinović je ovog leta promenio klupske boje, novi je član moskovske Lokomotive, a nedavno je ponovo priključen i reprezentaciji Srbije, za koju je nastupao na američkoj turneji. Za ''Sportske'' je govorio o prvim utiscima iz Moskve, reprezentaci

fclm.ru
fclm.ru

Povezane vesti

Posle četiri sezone u Francuskoj, u ekipi Nice, ovog leta si odlučio da se preseliš na istok, u Moskvu. Videli smo i da su te po dolasku u Lokomotivu na sjajan način predstavili, prikazali su tamošnjoj javnosti i tvoj kompletan fudbalski put od Kragujevca do Moskve. Da li si se već navikao na život u Rusiji i šta ti najviše nedostaje iz Nice?

''Posle četiri lepe godine na Azurnoj obali odlučio sam da se preselim u Moskvu bez mnogo razmišljanja. Iskreno, nisam imao vremena da upoznajem rusku prestonicu od silnih obaveza koje sam morao da obavim, ali ću sigurno u narednim mesecima to i uraditi. Najviše što mi nedostaje iz Nice to su divni prijatelji koje sam stekao za ceo život, kao i sunčevi zraci''
.


Poznato je da je svojevremeno boje Lokomotive branio i Bane Ivanović. Da li ti je i on pomogao da pored nekoliko drugih ponuda prihvatiš ovu iz Moskve i da li se i danas vidi trag koji je Bane ostavio u ovom klubu?

''Da, Bane je ostavio lep i dubok trag u ovom klubu. Osećam veliku ljubaznost od strane Rusa i svih zaposlenih u klubu, pa sam siguran da je to i posledica njegovog veoma uspešnog boravka u ovom klubu''

Nova sezona u Rusiji startuje početkom avgusta. Lokomotiva je u prošloj bila na pragu titule, ali je posustala u poslednjih nekoliko kola. Da li ćete ponovo imati šampionske ambicije? Koliko je ekipa izmenjena u odnosu na prošlu sezonu?

''Prošle godine titula je izmakla u poslednja tri kola. Sigurno da nam treće mesto u prošlom šampionatu daje ambiciju da ponovo budemo u samom vrhu, pa ako bude mogućnosti da se osvoji i titula. Poučeni iskustvom iz prethodne sezone to sigurno nećemo ispustiti. Šampionat Rusije je dosta jak i postaje sve jači. Mnogo ekipa ima iste ambicije pa ćemo videti kojim tokom će prvenstvo ići''.

Uoči Mondijala, bio si sa reprezentacijom Srbije na američkoj turneji. Kakve si utiske poneo iz tih mečeva?

''Reprezentacija je uvek posebna stvar za svakog igrača pa tako i za mene. Divan je osećaj biti član nacionalnog tima. Još jednom hvala Ljubinku Druloviću što me je pozvao i ukazao šansu. Mislim da sam opravdao očekivanja.

Imamo jaku i kvalitetnu reprezentaciju, sklop mladosti i iskustva. Vreme je da se od ovih kvalifikacija za Evro 2016. krene uzlaznom putanjom. Imamo sve potrebno za dobar rezultat, samo treba da to realizujemo na terenu.

Utisak sa mini turneje u Americi je veoma pozitivan. Iskoristili smo vreme da se zbližimo i upoznamo. Rezultatski možda nismo prošli kako smo očekivali, ali isto tako treba imati u vidu da je turneja bila na kraju jako naporne klupske sezone, tako da nikom ništa ne možemo zameriti''.

Utisak je da je (sada već bivši) vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović o tebi ozbiljno razmišljao i kad su u pitanju predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo?

''Selektor Drulović je neutralan i objektivan u svom poslu. Kroz par razgovora koje smo imali tokom turneje uvideo sam da se radi poštenom i dobrom čoveku. O Ljubinku Druloviću mogu da kažem samo najbolje''.


Da li pratiš aktuelnosti u vezi sa izborom novog selektora?

''Naravno da pratim sve u vezi sa reprezentacijom i izborom selektora. Svi očekujemo rasplet, a nacija i uspeh u bliskoj budućnosti. S tim u vezi  je potrebno dobro razmisliti i napraviti korak koji će nas odvesti na Evro 2016. Sve osim toga je neuspeh.

Ko će biti selektor jeste bitna stvar, ali najbitnija je volja, iskrena želja, dobra atmosfera i pre svega disciplina. To je trenutno na visokom nivou u reprezentaciji i to je ono što već posedujemo i što će nas odvesti u Francusku. U to ne sumnjam. Bitno je da ko bude izabran za selektora bude upoznat i sa mentalitetom srpskog naroda. Mi smo svi profesionalci, igramo u stranim klubovima pa nam ni stranac ne bi bio problem''.

Rusi, na primer, imaju Italijana Fabija Kapela na klupi nacionalnog tima, ali se na Mondijalu nisu proslavili. Kakvi su komentari u Moskvi posle svega?

''Rusija je neočekivano ispala dosta ranije nego sto su mislili fudbalski stručnjaci. To je dokaz da rezultat ne donosi samo dobar selektor već i hemija koja mora da postoji u ekipi, svi moraju biti kao jedan. Sigurno da su Rusi razočarani ovim Mundijalom''.

U Francuskoj si imao duele sa Zlatanom Ibrahimovićem, jednim od najboljih napadača današnjice. Protiv koga bi u Rusiji mogao da imaš najteži posao - protiv Brazilca Hulka, ili nekog drugog?

''U Francuskoj je to bio Ibra, u Rusiji - videćemo... Hulk se nije naigrao protiv nas u prijateljskoj utakmici koju smo igrali sa Brazilom, a pored sebe je imao saigrače svetske klase. U Zenitu ih nema u toj meri. Radi se o izuzetnom igraču i vreme će pokazati.

Treba zaustaviti Bambija pre svega, a onda i Valbuenu koji je stigao u Dinamo. Ima dosta igrača koji su nezgodni i o ovome je bolje razgovarati na kraju sezone''

Ne propustite