Paločević za Sportske: ''Želimo da ova generacija Voše uđe u istoriju plasmanom u Ligu Evrope!''

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.08.2016.
16:20
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih igrača Vojvodine ovog leta smatra da bi plasman u Ligu Evrope bio najveći uspeh u istoriji kluba i nada se da će ova generacija Vojvodine ući u anale novosadskog kluba.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Novosađani su u sjajnoj formi na startu sezone, na devet zvaničnih mečeva imaju šest pobeda i tri remija, plasirali su se u plej of za Ligu Evrope gde ih čeka snažni holandski tim.

Jedan od onih u koje se navijači uzdaju je vezista Aleksandar Paločević koji je postigao tri veoma važna gola na startu sezone. Najpre je postigao jedini i izuzetno važan pogodak u minimalnoj pobedi nad velškim Konah's kijem na ''Karađorđu'', potom je takođe bio jedini strelac u prvom superligaškom meču protiv Bačke, da bi potom dao i drugi gol u trijumfu u Humskoj nad Partizanom.

Paločević je golgetersku seriju nastavio i na poslednjoj utakmici protiv Javora.

''Ja se osećam odlično, počeo sam da igram u kontinuitetu, imao sam problema sa povredama, ali sada sam hvala bogu zdrav i spreman da pomognem Vojvodini. Trener Nenad Lalatović mi je pružio šansu, veruje u mene i mislim da sam to iskoristio na pravi način'', počeo je Paločević priču za naš portal.

Palocevic

Naredni rival je definitivno najteži ovog leta, u goste stiže holandski AZ Alkmar, koje su njihove mane i da li bi Voša konačno mogla da dočeka tu jesen u Evropi?

''Svim snagama težimo ka tome. Ekipa igra sa mnogo samopouzdanja, očigledno je da u pravoj formi dočekujemo utakmicu sa AZ Alkmarom. Svesni smo snage našeg rivala, analizirali smo ih, ali se ne plašimo nikog. Istina je da AZ ima nekoliko odličnih igrača, u ekipu je stigao i Ron Vlar, koji je igrao u Premijer ligi, međutim, mislim da u odbrani nisu toliko brzi i da naši eksplozivni igrači to mogu da iskoriste''.

U ekipi vlada odlična, ali pre svega drugarska atmosfera među igračima. Ko je najviše zaslužan za to?

''Lalatović je pokazao da je drugačiji trener, mnogo vodi računa i o nekim nefudbaskim stvarima koje umeju da budu od presudnog značaja. Mi smo svi pre svega dobri drugari, ali to umnogome ide na račun Lalatovića koji insistira na tome i želi da budemo bliski i van terena i onda to da prenesemo i na utakmice. Očigledno je da u ekipi vlada pravi ambijent i mislim da se ta energija oseti i prenosi i na sve ostalo, na navijače, na novosadsku javnost i zbog toga u četvrtak treba da bude pun ''Karađorđe''.

Vojvodina

Smatrate li da Vojvodina zaslužuje veću pažnju u javnosti, odnosno da je se ne sete samo preko leta kada napravi neku senzaciju u Ligi Evrope?

''Mislim da je Vojvodina nedovoljno poštovana i da nema onoliko pažnje u javnosti i medijima kao treći najveći klub u zemlji. Crvena zvezda i Partizan su uvek u žiži, čak i kada izgube, o njima se danima i danima piše, ali ja stvarno nemam objašnjenje zbog čega je to tako''.

Uprkos tome, Novosađani ne mogu da dočekaju ovu utakmicu i očekuje se pun stadion, kao prošle godine sa Sampdorijom.


''Nemam nikakve dileme da će oni doći u velikom broju. Navijači su uvek bili uz nas, naša su velika podrška, naročito kada se igraju te velike utakmice, a ovo bi mogla da bude najveća u istoriji kluba. Svi maštamo o ulasku u grupnu fazu Ligu Evrope i da budemo generacija Vojvodine koja je ostvarila najveći uspeh u istoriji''.

Kada biste morali da izaberete - grupna faza Lige Evrope ili titula, koja bi bila Vaša odluka?


''Uh, teška odluka, ali ipak bih pre izabrao grupnu fazu Lige Evrope, to ipak nijedna generacija Vojvodine nije uspela da ostvari, dok se titula osvajala, doduše davno, ali ipak je imamo. Mi ne možemo da dočekamo tu utakmicu i iskreno, ne znam šta bismo radili od sreće kada bismo uspeli da napravimo i taj poslednji korak'', zaključio je Paločević.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Tuesday, 16.08.2016
19:51

Otišao je Janssen koji je igračina, AZ nije Bog zna kakva ekipa ali i dalje su favoriti, Seuntjens koji je došao iz Brede je zanimljiv igrač.

avatar
Archie
Tuesday, 16.08.2016
19:06

Samo da vas ispravim: u pitanju je 10, a ne 9 utakmica (6 u Evropi, 4 u domaćem prvenstvu).

avatar
Nemanja wfk CoNe
Tuesday, 16.08.2016
18:37

NAPReD VOSO,SaMO HRABRO !

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 16.08.2016
16:44

Voši i Zvezdi želim svu sreću od srca! Izadjite, napadnite i pobedite!!!