Milica Dabović za SPORTSKE: "Kao da sam se tek sada probudila!"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 06.07.2015.
09:57
Izvor: Miloš Marković, Sportske.net

Još uvek vruće glave i srca, Milica Dabović u razgovoru za 'Sportske.net' sumirala je utiske kojih joj je puna glava ovih dana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Strasti se stišavaju, emocije i utisci tek sada sležu i svi postajemo lagano svesni šta su nam dame priredile ovog leta.

Ako nekome to još uvek nije doprlo do mozga - SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE!

Izabranice Marine Maljković su se nadovezale na sjajan uspeh Paunovićevih Orlića, balkon tek što je očišćen, ponovo je bio pozornica na kojoj smo pozravili Kraljice Evrope!

Predvođene kapitenom, Milicom Dabović, Srpkinje su ostvarile istorijski uspeh za žensku košarku, ostvarile svoje snove.

Prvo što sam i pitao Milicu bilo je upravo da mi opiše kakav je osećaj biti šampion Evrope i naravno, kakav je pogled sa balkona Skupštine?

"Beskrajan! Kao da sam se tek sada probudila!", rekla je.

"Ovo je zaista sve o čemu sam sanjala kada je košarka u pitanju.",
u dahu je istakla Milica.

Kako i dolikuje kapitenu, Milica u prvo plan ističe svoj tim koji je hrabro i nepokolebivo vodila do uspeha.
 
"Jako sam srećna što su me devojke slušale svih ovih godina. Mogle su dosta toga da nauče od mene, ali i ja od njih. To je i najvažnije.",
istakla je.

Milicu sam upitao i šta je presudilo u šampionskoj trci. Naše devojke su, poput Orlića na Novom Zelandu, pokazale veliko jedinstvo, požrtvovanje i posvećenost cilju.

KOKTEL ZA SRPSKE KOSARKASICE PRED ODLAZAK NA EVROPSKO PRVENSTVO

Da li je bilo i malo onog srpskog inata? Turkinjama su se, recimo, gledajući onu sportsku stranu osvetile za dva poraza sa SP i EP.

"Nismo se nikome svetile. Atmosfera kakvu smo imale, energija kakva nas je krasila, snaga koja nas je služila i pamet koju smo imale - osećale smo da nam niko ništa ne može. Pevale smo i igrale, nikada nismo odustajale. Verovale smo u sebe, verovale smo u uspeh, u svakom trenutku."
, rekla je.

Milica se u finalu povredila, propustila celo poluvreme, ušla u igru tek na kraju.

Upitah je i šta joj je tada prolazilo kroz glavu, dok si gledala drugarice na terenu. Standardno pitanje, naravno – da li je u tim trenucima teže biti na terenu ili gledati sa strane?

Odgovor večitog borca, Milice Dabović je jasan. Očekivan.

"Ne želim da budem van terena, to je jako težak osećaj za mene. Naročito jer sam ja večiti borac, neko ko ostavlja srce na terenu. Ali, sve se dešava sa razlogom i neka je."
, sa osmehom je istakla ona.

Milica Dabovic

Svi koji smo devojke pratili na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, jasno smo videli da u timu vlada porodična atmosfera.

Uostalom, Milici je sestra tu, Marina joj je više od običnog trenera. Njih dve su sarađivale i dok je igrala u Srbiji, i u Francuskoj i u reprezentaciji.

"Ana i ja na terenu funkcionišemo kao jedno."

"Često znam da kažem da je Ana glava, a ja noge tima. To ste uostalom mogli i da vidite. A, Marina..sa Marinom trebaš znati!!!"
, jasna je Milica.

Stvar koja je javnost u Srbiji posebno dotakla jeste atmosfera, visok nivo optimizma, iskrene radosti. Naše devojke je svuda pratila pesma, igra zabava.

Uspeh je samo logična posledica, uspeh je naše devojke samo dodatno zbližio.

"Dugo smo zajedno i za nas je sve ovo postalo jedna velika igra. Presrećna sam kako smo funkcionisale i jedva čekam da cure ponovo vidim na okupu.",
sa osmehom je prokomentarisala Milica.

KOKTEL ZA SRPSKE KOSARKASICE PRED ODLAZAK NA EVROPSKO PRVENSTVO
 
Vidna je razlika u timu u odnosu na minulo Svetsko prvenstvo, to je bio ključ uspeha.

Sećamo se da je Milica bez dlake na jeziku, kao pravi vođa tima, u javnosti kritikovala svoje drugarice. Naravno, to je uradila iz najbolje namere, to je i donelo rezultate.

"Rekla sam ono što sam osećala, a dobila sam kritike zbog toga. Nisam se potresla uopšte jer to što sam rekla ne znači da nekoga ne volim, već naprotiv. To znači da mi te devojke trebaju na terenu. Ovoga puta sam ih na terenu imala sve!",
jasna je Milica.

Atmosfera u Srbiji je nakon istorijskog uspeha naših devojaka podjednako euforična, Marinine kraljice su obradovale celu naciju.

Ipak, kako to obično radimo mi ovde u našoj zemlji, o nečemu se govori tek kada je u prvom planu, tek kada se ostvari zapaženi uspeh. Ženska košarka je, na žalost, u drugom planu javnosti.

Da li to Milici smeta?

"Ne želim da mi smeta.", istakla je ona.

"Marina se dovoljno bavi košarkom u Beogradu, a sada se pozabavila i celom Evropom. Žao mi je samo što devojke nemaju mogućnosti da igraju u gradu koji vole. Žao mi je što nemaju prilike da na taj način uživaju i budu srećne, a to je ono što mene najviše zanima."
, istakla je Milica.

Milica Dabović je upravo ta harizmatična osoba, koja je pravi ambasador ženske košarke. Na terenu i van njega. Velikim delom se upravo zbog nje i popravlja se imidž ženske košarke.

Pitao sam je i da li je svesna da polako postaje simbol ženske košarke u Srbiji, da li joj to godi? Možda stavlja pritisak na leđa?


"Ja uživam u tome."

"Nema mi veće sreće od devojčica i dečaka koji mi pišu na društvenim mrežama i dovode me do suza radosnica. U svakom trenutku mogu da im dam savet, ako me trebaju ja sam tu za sve...",
odgovara velika Milica.

Kapiten Srbije je najavila odmah posle finala da je ovo njeno poslednje Evropsko prvenstvo i da će Rio biti njeno poslednje takmičenje u dresu reprezentacije.

Šta dalje? Milica ostaje neotuđiv deo nacionalnog tima, da li sebe možda jednog dana vidi u ulozi selektora?

"Sve bih mogla biti, ali selektor teško. Trebaće kockice da se poklope. ja bih lično volela svoj kamp da imam, na Jahorini u hotelu Vučko gde sam bila zaštitno lice prošle godine i gde bih mogla da okupim gomilu devojčića, kojima bih pričala o svemu i o tome kako trnovit put do uspeha.", ističe.

Neizbežno pitanje koje sam joj postavio, ticalo se srpske Amerikanke.

Danijel Pejdž je dočekana na nož, odgovorila je na najbolji mogući način. Popularna Danijela je naučila himnu, peva iz sveg glasa, peva srcem i sebe maksimalno daje za tim.

Milica je upravo ni ne doživljava kao strankinju.

"Pejdž je jedna divna devojka i zaista mi je drago što je bila deo našeg tima. Zaista je ni u jednom trenutku nisam doživljavala kao strankinju."
, istakla je Milica Dabović.


Prava lepotica kakva jeste, Milica Dabović pleni i svojim atraktivnim izgledom, telom koje krase i prelepe tetovaže.

Na kraju našeg razgovora na kome sam joj beskrajno zahvalan, upitah je i hoće li možda evropsko zlato, kroz neki simbol dobiti mesto i na njenoj koži?

"Ne za zlato, ali ću se definitivno ponovo tetovirati. Čekam Olimpijadu.", sa smeškom je zaključila intervju za SPORTSKE.net.

Ne propustite