Milan Mačvan nakon uspeha u Kupu: "Trofeji su imperativ u Partizanu!"

  • Autor: Miloš Marković

  • 20. februar 2012.

  • 15:31

  • Izvor: Sportske.net, Invictus Sports Group

  • facebook
  • twitter
  • email

Osvajanjem Kupa Radivoja Koraća, Milan Mačvan je u svoju biografiju upisao novi trofej u nizu. Srpski reprezentativac sa Partizanom piše novu istoriju srpske košarke.

Milan Mačvan je ostvario novi trofej u nizu.

Posle Nacionalnog Kupa Izraela, mladi, 22-godišnji košarkaš osvojio je još jedan kup, Kup Radivoja Koraća i nezadrživim koracima nastavlja da gradi uspešnu profesionalnu karijeru.

Novi Zoran Savić kako ga opisuju, Milan Mačvan je odlaskom u Makabi počeo da ispisuje stranice uspešne karijere koja ga nesumnjivo očekuje u budućnosti.

Prošla godina je bila jako bitna za mene jer sam potpisao za veliki klub kakav je Makabi sa kojim sam osvojio Ligu i Nacionalni Kup, svoje prve trofeje u seniorskoj konkurenciji.“

„Naporan rad u klubu mi je doneo i poziv u reprezentaciju Srbije i odlazak na Eurobasket. Na žalost nismo ostvarili zapažene rezultate, ali je bitno da smo stvorili dobru bazu. Očekujem da će tim koji imamo svoj maksimum pokazati u godinama koje dolaze. Iskustvo koje je stekao mladi tim reprezentacije igrajući protiv brojnih NBA zvezda je od neprocenjive vrednosti.“ ističe Milan Mačvan.

Povratkom u Makabi, Milan Mačvan se suočio sa veoma bitnom odlukom...

Na žalost, u Makabiju nisam dobio pravu šansu i dovoljnu minutažu. Bio sam najmlađi igrač u timu, doveden sam kao deo projekta vezanog za budućnost. Svaki tren na terenu sam koristio da se dokažem, trener Blat je bio svestan toga kada je odlučio da me pošalje na pozajmicu.“

„Čim se ta opcija ukazala, znao sam da želim da dođem u Partizan. Na moju veliku radost, postigli smo dogovor i veoma sam srećan što sam u ovom velikom i uspešnom klubu. Partizan mi pruža šansu da se razvijem kao igrač i ostvarim dalji napredak u svojoj igri.“

Već po samom dolasku videlo se da će Mačvan biti jedan od ključnih igrača u timu srpskog šampiona. Osvajanje Kupa Radivoja Koraća je samo početak, Mačvan cilja nove uspehe u crno-belom dresu.

Iskreno, Partizan je klub za koji navijam od malena. Sada kada mi se pružila šansa da zaigram u crno-belom dresu, to je kao ostvarenje sna za mene. Osećam da me navijači maksimalno podržavaju, njihovo odobravanje i podrška je nešto zaista posebno. Partizanovi navijači su jedinstveni, njihova podrška ne prestaje bez obzira da li pobeđujete ili gubite. Trofej u Kupu radivoja Koraća želim da posvetim svima njima.“

„Fenomenalan je osećaj osvojiti Kup. Partizan je klub u kome je osvajanje trofeja imperativ, klub koji uvek ima najveće ambicije. Sada se okrećemo izazovima koje nosi Jadranska liga gde nas u nastavku sezone očekuje mnoštvo jakih utakmica protiv ozbiljnih rivala. Ipak, mi ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat, Partizan uvek ide na pobedu.“ naglašava Milan Mačvan.

Čini se da je pozitivna atmosfera koja vlada u crno-belom taboru garant uspeha?

„Dobra atmosfera u timu se ogleda i na terenu. Igrači se međusobno podržavaju, Partizan je jedna velika porodica. Kada sam stigao u tim, svi su me jako dobro prihvatili od starta, dobra atmosfera umnogome pomaže dobrim igrama i rezultatima koje beleži ovaj tim.“ završio je Milan Mačvan.


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari