Mićko ne krije kontakte sa Zvezdom: "Koferi su već bili spakovani"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 04.02.2018.
09:00
Izvor: Sportske.net

Iskoristili smo priliku u Antaliji da razgovaramo i sa Srđanom Mijailovićem.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Momak iz Požege koji trenutno nastupa za Krila Sovjetov, našao se u istom hotelu kao i novinari koji prate Crvenu zvezdu na ovim pripremama, pa smo iskoristili priliku da na miru porazgovaramo sa ovim nekadašnjim fudbalerom našeg najtrofejnijeg tima. Pitali smo ga za početak kako mu je u inostranstvu,

"Inostanstvo, daleko od kuće... Trenira se, posle toga kući i svaki dan skoro isto. Nisam sam, uvek mi je neko tu, nekada devojka, nekada roditelji", počeo nam je svoju priču Srđan Mijailović.

Krila Sovjetov su iz grada po imenu Samara, mesta u kome će se naći i naša reprezentacija kada bude igrala svoju prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

"Grad Samara nije ništa posebno, ne izdvaja se nešto preterano od ostalih. Klub je dobar, pokušavamo da se vratimo u prvu ligu, to nam je cilj za ovu sezonu i nismo daleko od toga", rekao je Mićko.

Znate sigurno za spekulacije da bio letos na pragu dolaska u Crvenu zvezdu, pošto je sa svojom ekipom ispao u drugu rusku ligu. Ipak, postigao je veoma bitan gol za Krila Sovjetov, izgleda da je taj gol promenio sudbinu ovog fudbalera.

"Ma pustio golman", našalio se Mijailović, pa nastavio.

Gol pogledajte na 18:30.

"Koferi su već bili spakovani, čak sam i krenuo. Pričao sam sa sportskim direktorom Crvene zvezde i vrlo malo je falilo da se vratim. Rusi su stopirali transfer u poslednji čas. Bio sam im potreban", rekao je on, a nakon tog gola, usledila su vrlo brzo još dva i to prelepa, pa je Mićko ostao u ovom timu.

"Sviđa mi se u Rusiji, dobro sam se snašao. Dobro mi je u ovom klubu, još se gradi novi stadion zbog Svetskog prvenstva", istakao je on.

Najzanimljiviji deo razgovora za navijače Crvene zvezde bi mogao da bude onaj u kome je analizirao utakmicu protiv CSKA.

"Zvezda nikad bolja po mom mišljenju u poslednjih nekoliko godina. CSKA sa druge strane je dobra ekipa, sa njima se nikada ne zna. Mislim da Zvezda ima šanse. Šanse su 50-50", rekao je on.

Robert Prosinečki je neko ko zaslužuje veliko poštovanje od strane Srana Mijailovića. Ovaj zadnji vezni koji može da igra i na poziciji štopera što je često činio u Kajzeriju, je prvi put dobio šansu upravo kod Roberta Prosinečkog.

"Robiju sam zahvalan do kraja života, učinio je mnogo za mene. U kontaktu sam sa njim, mada sam više u kontaktu sa njegovim pomoćnim trenerom Spaletom. Sa Robijem sam sarađivao i u Zvezdi i u Kajzeriju, bilo mi je fenomenalno. Mnogo mi je značio u Turskoj, mnogo znači kada imate nekog koga poznajete iza sebe. Zbog toga sam i igrao dobro", rekao je on.

Srdjan Mijailovic

Da li Mićko misli da će se vratiti u Zvezdu?

"Da sam se vratio, možda bi Zvezda ispala iz kvalifikacija", našalio se on.

"Naravno, ne otpisujem mogućnost da se vratim jednog trenutka u Crvenu zvezdu."

Svetsko prvenstvo se bliži, a Srđan Mijailović bi mogao da bude vodič našim navijačima u Samari kada se bude igrala prva utakmica protiv Kostarike. Šta bi trebalo posetiti?

"Postoji jedan naš restoran tamo u Samari, često tamo ručam. Stan mi je jako blizu tog mesta, pa mi odlično dođe. I moji saigrači znaju za to mesto, znali su i pre nego što sam ja došao", rekao je on.

Milan Rodić je bio u klubu kada je on stigao, a sada je jedini Srbin u ovom klubu.

"Bio je Roda tu kada sam došao, sproveo me kroz grad, upoznao me sa klubom... Bio je tu kada je to bilo najvažnije."

On će, po svemu sudeći, ostati još neko vreme u ekipi Krila Sovjetov.

"Imam ugovor još dve i po godine sa ekipom, što otežava situaciju da promenim klub. Trenutno smo treći na tabeli, pokušaćemo da se nađemo u prvoj ligi. Napravili smo nekoliko kikseva pred kraj prvog dela. Jenisej nam beži pet bodova, Orenburg četiri, a protiv obe ekipe igramo na svom terenu u drugom delu sezone", nada se Mićko.

Znate vrlo dobro da su i u drugoj ruskoj ligi naporna putovanja, da se prelazi i po 7-8 vremenskih zona.

"Jesu naporna putovanja, ali smo se navikli na sve. Nismo igrali još uvek protiv Energije iz Vladivostoka, sa njima igramo poslednje kolo."

Vladivostok je na krajnjem istoku Rusije, niko od ekipa iz evropskog dela nije želeo da bude sa njima u ligi.

"Da slavimo ulazak u viši rang, makar to bilo i nadomak Japana", nasmejao se Mijailović.  

Ekipa Krila Sovjetov će nakon priprema u Antaliji otići put Kipra gde će nastaviti pripreme za drugi deo sezone, a prva utakmica je 28. februara, četvrtfinale Kupa Rusije protiv Spartaka iz Moskve i meč protiv Petkovića i Maksimovića.



Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 04.02.2018
12:23

Koferi čekali iz druge ruske lige ...jel ima neko pojačanje za Evropu da nije iz druge ruske pošto cenim da bi šampion tog takmičenja komotno osvojio Ligu Evrope ,a sa par pojačanja odavde i Ligu Šampiona?