Kreće prvenstvo Srbije u basketu 3 na 3!

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 04. jun 2015.

 • 17:34

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Jedno od sve popularnijih takmičenja u Srbiji jeste 3 na 3, takmičenje koje će se i ovog leta održati u gradovima širom Srbije.

Kreće prvenstvo Srbije u basketu 3 na 3!
Tačno je da se sezone bliže kraju ili su se završile u pojedinim sportovima, ali to nije znak da u Srbiji preko leta neće biti dešavanja. Jedno od zanimljivijih i sve popularnijih jeste i takmičenje u basketu 3 na 3, sportu kome Srbi dominiraju i na međunarodnim takmičenjima.

Kako bismo vam približili ovaj sport i ovo takmičenje koje kreće sutra u Nišu, porazgovarali smo sa Nenadom Tanasijevićem, jednim od organizatora ove sezone koji nam je predočio plan takmičenja.

"3 na 3 je jedan nov sport, ali ne toliko nov u Srbiji. Ovo je već treća sezona koju mi radimo ispred Nacionalnog sportskog saveza 3 na 3, a ove godine je izmenjeno zato što imamo saradnju sa Košarkaškim Savezom Srbije.

Sada će biti jedna jedinstvena liga koja će se sprovoditi kroz desetak gradova po Srbiji nakon čega bi trebalo da dobijemo trećeg po redu šampiona Srbije.
", započeo je priču Nenad.

Karavan će biti sproveden kroz devet gradova, a Nenad nam je istakao da će cela Srbija biti obuhvaćena geografski gledajući.

"Tih devet turnira koji će ići od grada do grada su teritorijalno raspoređeni tako da pokrivaju celu teritoriju republike Srbije. Prvi turnir startuje sutra u Nišu, 5. juna, zatim se selimo u Sremsku Mitroviću, Kragujevac, Beograd, Aleksinac, Ćupriju... Sve je zamišljeno da finale bude u Beogradu gde će biti 16 najboljih ekipa sa pomenutih turnira 8. avgusta kada ćemo dobiti zvaničnog šampiona Srbije."

basket 3 na 3

Naravno, šampion naše zemlje stiče pravo učešća u međunarodnim takmičenjima.

"Šampion Srbije predstavlja našu zemlju na FIBA čelendžeru u Bukureštu. Taj turnir biće održan 15. i 16. avgusta ove godine.

Mi smo prošle godine imali mesto za FIBA masters, a ove godine smo kažnjeni jer smo prošle godine imali dve lige. Bitno je da mi objedinimo te lige, zato je i krenula ova saradnja Košarkaškog Saveza Srbije i nas. Sada su svi stavljeni pod jednu kapu i sada nema potrebe da Srbija kao jedna od najboljih zemalja u basketu bude isključena iz "World tour-a". Tačnije, nismo isključeni, nemamo direktan slot već ga moramo tražiti sa strane.

basket 3 na 3

Ove godine imaćemo priliku da odredimo tri ekipe koje će se takmičiti van naše zemlje u različitim takmičenjima. Naravno, pričamo samo o seniorskom takmičenju.

Mi imamo mesta za Kopenhagen i za Sankt Peterburg, dva odlična turnira sa velikim nagradnim fondovima. Ipak, oni su kalendarski sukobljeni pa smo smislili da šampion Niša učestvuje u Kopenhagenu, dok šampion Kragujevca koji bude bio određen 19. i 20. juna ide u Sankt Peterburg na turnir 27. juna."


basket 3 na 3

Naravno, turniri nisu određeni samo za seniorsku konkurenciju.

"Pored toga, ove godine će biti i juniorsko Svetsko prvenstvo gde će Košarkaški savez odrediti ekipu koja će predstavljati zemlju. Predlažem i da bude neki kvalifikacioni turnir, ali se to neće desiti ove godine.

Biće selektovana ekipa koja bude pokazala najviše na turnirima i biće poslata na Svetsko prvenstvo."
, istakao je Nenad Tanasijević, jedan od glavnih organizatora ovogodišnjih turnira, u razgovoru za "sportske.net".

Dakle, u i vašoj blizini će se održavati veoma kvalitetni turniri organizovani na vrhunskom nivou, na vama je da dođete i isratite ova dešavanja.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari