Kozić za 'Sportske': "Momci zaslužili evro-finale, sve je otvoreno"

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 07. april 2015.

  • 12:49

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Vojvodina ponovo piše istoriju, najuspešniji srpski klub igra svoje prvo evro-finale u istoriji.

Kozić za 'Sportske':
Sportski događaj u Novom Sadu ove godine.

OK Vojvodina je najmlađi učesnik Čelendž kupa ove sezone, a ovi momci su već sada ostvarili jedan od najvećih uspeha u klupskoj istoriji plasmanom u prvo evropsko finale.

Najveći uspesi novosadskog kluba vezani su za period 90-ih, najveći je svakako treće mesto ostvareno na fajnal foru Lige šampiona 1996. godine u Bolonji. U naredna četiri dana Vojvodina ima priliku da ovu godinu upiše zlatnim slovima u svoju istoriju.

U mini-intervjuu za "sportske.net" govorio je iskusni stručnjak koji ove sezone vodi najmlađi tim Čelendž kupa, evo kako je on video dosadašnje učešće Vojvodine u ovom evropskom takmičenju, Strahinja Kozić.

"Kada smo kretali na početku sa Evropom naš cilj je bio da ostanemo što duže. Prekretnica za nas su bile dve utakmice protiv Trentina, bile su to dve sjajne utakmice koje smo izgubili na jednu-dve lopte. Tada smo videli da smo konkurentni. Generalno, dobro smo igrali utakmice u Čelendž kupu zbog neke rasterećenosti, nismo imali pritiska. Upravo je to razlog zašto smo došli ovde gde jesmo, ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu."

U finalu je protivnik iskusna ekipa Benfike, a šef stručnog štaba nam govori da se radi o izuzetnom sastavu i o značaju koji publika može da ima u prvom susretu u Novom Sadu.

"Skautirali smo ekipu, jedina je ekipa koja u kupu nije izgubila utakmicu. Radi se o jako iskusnom timu, imaju tri-četiri bivša portugalska reprezentativca, imaju jako puno stranaca, tri Brazilca, jednog Kubanca. Igraju jako dobro, iskusni su i sigurno da nas očekuje težak posao.

Sada razmišljamo o prvoj utakmici u Novom Sadu, mislim da će tribine Spensa posle dužeg vremena dobro popunjene, sigurno je da će nam publika puno značiti."


Dakle, tribine najveće hale u Novom Sadu će konačno biti otvorene za ljubitelje odbojke, konačno nakon dužeg vremena možemo očekivati da budu ispunjene do poslednjeg mesta.

Strahinja Kozić je nastavio o igri Benfike govoreći odakle preti najveća opasnost i kako ih zaustaviti.

"Oni igraju jako puno kroz sredinu, imaju dva veoma dobra srednjaka i sigurno da možemo puno napraviti servisom. Ako budemo servirali kao u nekih prethodnih par utakmica sigurno da će nam biti olakšan posao.

U svakom slučaju, veliki izazov je pred nama.

Naša ekipa je bila ubedljivo najmlađa što se tiče evropskih takmičenja i drago mi je da se pozitivno priča o Vojvodini. Mislim da smo svojim igrama zaslužili da igramo to finale, a kada igrate finale onda je sve otvoreno. Bez obzira što ulogu blagog favorita dajem ekipi Benfike mislim da može i naša mladost donekle da ima jaku ulogu u tom meču.
", istakao je on.

Rekao nam je i da nema nervoze, da je ovakve utakmice najlakše igrati.

"Ne, ne osećamo nervozu ni euforiju, ove evropske utakmice je najlakše igrati, bez velikog opterećenja. Kroz te utakmice igrači pokazuju svoj kvalitet, sigurno da će biti motiva na pretek i očekujem povoljan rezultat i vetar u leđa u vidu publike.", završio je svoj razgovor za sportske.net trener Vojvodine Strahinja Kozić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari