Kamp Ratka Nikolića - Tamo gde se stvaraju šampioni

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 13. jul 2016.

  • 17:56

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kao i prošle godine, i ove je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i nekada najbolji pivotmen sveta dve godine zaredom Ratko Nikolić uspeo da skupi sam krem svetskog rukometa i da zajedno sa najkvalitetnijim trenerima na Balkanu nauči decu pravim vrednostima.

Kamp Ratka Nikolića - Tamo gde se stvaraju šampioni
Disciplina, rad, rukomet.

Ovo su tri reči kojima možemo opisati dešavanja na jednom od najkvalitetnijih rukometnih kampova u Evropi. Deca iz Srbije, zemalja u okruženju, ali i iz Slovačke i Grčke su bila učesnici kampa Ratka Nikolića koji je u prethodne tri nedelje održan u Mataruškoj banji. Učili su od najboljih, naučili su šta su prave vrednosti i sportski duh.

Bili smo prisutni, uverili smo se u najviši kvalitet rada sa sjajnim trenerima.

"Ovo je nešto što mi koji želimo dobro rukometu možemo samo da pozdravimo. Ovo je jedno drugarstvo koje ne može da se dobije ni na jedan drugi način osim organizacijom ovakvih okupljanja", rekao je Jovica Cvetković, legendarni rukometaš i nekadašnji selektor naše reprezentacije koji je bio gost ovog kampa.

Pored njega, gosti ovog kompa bili su Marko Isaković, Miki Stevanović, Slavko Goluža, Žarko Šešum, Ivan Nikčević, Momir Ilić, Nenad Vučković, Nikola Vojinović, Olivera Kecman, Ratko Đurković. Pored njih, sa decom su sve tri smene radili jedan od najboljih golmana domaćeg šampionata, Ivan Đorđević, trener zadužen za fizičku spremu, Miloš Perović, legenda rukometa u BiH Nebojša Golić, čuveni trener Slobodan Jedoksić i možda i najpopularnija ličnost na kampu, Profesor Jugoslav Ramić. Bili su prisutni i gosti poput šeika Mohameda Hasana Al Suvaidija, predsednika sportskog društva Al Džazira, društva koje sarađuje i sa Crvenom zvezdom.

Porazgovarali smo sa Ratkom Nikolićem, istakao je da kampu daje jednu solidnu "sedmicu".

kamp ratko nikolic

"Ne mogu ovaj kamp da ocenim desetkom, pošto svake godine rastemo, pa neka bude neka sedmica. Uvek može bolje, posebno što se tiče nekih propratnih stvari, ali je najvažnije da su deca zadovoljna. Bitno je da su sva deca zdrava, da nije bilo povreda i da su oni zadovoljni. U odnosu na prošlu godinu napravili smo pomak, uvideli smo svoje greške, učimo se na njima i siguran sam da će sledeće godine biti još bolji kamp", rekao nam je Ratko Nikolić.

Na pitanje da li ono što najviše privlači decu na ovaj kamp jeste prisustvo velikih imena koja smo nabrojali, prvi kapiten reprezentacije Srbije i sadašnji rukometaš Borca iz Banja Luke nam je rekao da to svakako ima uticaja, ali i da je sam rad na visokom novou i da deca jedva čekaju da istrče na teren.

kamp ratko nikolic
Žarko Šešum i Ivan Nikčević sa trenerima na kampu Ratka Nikolića

"Rad na kampu i treninzi, po ceo dan smo u dvorani i deci to prija. Mi se baziramo na radu i na što više treninga. Možda jeste malo napornije, ali kamp se zasniva na ispravljanju grešaka i nepravilnosti i mi pokušavamo da vidimo za 7 dana. Kao klinac sam voleo da upoznam velike igrače, sigurno je da decu to privlači."

"Duplo više smo imali dece nego prošle godine, oko 180, a već imamo najave da će naredne godine doći veliki broj dece iz Slovačke, iz Prešova. Bli su i Grci, i oni su oduševljeni, pa će nam biti potrebni veći kapaciteti za narednu godinu."

Dakle, kamp raste iz godine u godinu, naredne očekujemo da bude možda i najveći na Balkanu.

"Mi smo kao beba, svake godine nešto novo naučimo. Deca uz nas i mi uz decu rastemo zajedno. Cilj nam je da budemo najbolji u regionu i sigurno je da ćemo u tome uspeti."

nikcevic sesum

O tome koliko je uspešan ovaj kamp govore i poruke koje stižu od prošlogodišnjih učesnika, pojedinci su postali i reprezentativci svojih zemalja, neki su čak potpisali i profesionalne ugovore.

"Dosta nam je reprezentativaca Crne Gore otkazalo pred kamp jer su otišli na pripreme sa reprezentacijom. Prošle godine su četvorica potpisala profesionalne ugovore sa svojim timovima nakon rada na kampu, što dovoljno govori o kvalitetu rada."

Na pitanje da izdvoji nekog, Ratko je to učinio sa dvojicom.

"Uroš Marković je oduševio ove godine na kampu. Pored njega, ima dosta pivotmena, Vuk iz Požarevca je bio sjajan. Ako nastave da rade u klubu sigurno je da će napraviti dobre karijere. I Crna Gora, Srbija i Bosna imaju potencijala. Ima dosta klinaca i drago mi je da oni vole rukomet iako reprezentacija nije na najvišem nivou već neko vreme",završio je Ratko Nikolić priču za naš sajt.

Šta su poznati rekli o ovom kampu i snimke koje smo zabeležili dok smo bili u Mataruškoj banji videćete u narednih nekoliko dana na sajtu Sportske.net.

Sve detaljno u vezi ovog kampa možete videti i na fejsbuk stranici "Ratko Nikolić".

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari