Delač za "Sportske": "Nadam se da ću braniti za Čelsi"

  • Autor: Boris Jovanović

  • 05. april 2015.

  • 14:49

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Golman "Plavaca" koji je bio na velikom broju pozajmica ima samo 22 godine i nadu da će dobiti šansu u Čelsiju. Sa Matejom smo pričali o svemu pomalo...

Delač za
Mateja Delača smo upoznali u vreme kada je nosio dres Vojvodine. I njemu su ti dani ostali u lepoj uspomeni.

"Boravak u Novom Sadu i  Vojvodini mi je bilo jedno od najlepših iskustava u dosadašnjoj karijeri. Zaista sam srećan sam što sam upoznao divne ljude i grad u koji uvek rado navraćam", prisetio se golman Čelsija koji je potpisao ugovor sa "Placima", ali je bio na velikom broju pozajmica.

"Još sam mlad ali sam stekao veliko iskustvo na pozajmicama ali i na pripremama sa Čelsijem. Ne bih menjao put koji sam prošao", ocenio je svoju karijeru momak koji bio u sedam klubova.

Koliko ga je to ometalo jer je teško stalno se iznova dokazivati?

"Istina je da je vjerojatno lakše i jednostavnije biti u istom klubu, ali to iskustvo raznih zemalja i stilova nogometa je nešto što pokušavam da iskoristim za napredak",
ocenjuje Delač.

Bio je već član Sarajeva u koji se vratio ovog proleća.

"Cilj je isti kao i prošli put, trofej sa Sarajevom".


Petr Čeh ga smatra za veoma talentovanog.

"Petr Čeh je najbolji golman s kojim sam radio na treninzima i normalno da mi je drago kad to kaže osoba s takvom karijerom i karakterom. Naravno da mi je cilj jednoga dana imati uspešnu karijeru poput njega Mislim da Čelsi ima ozbiljne planove sa mnom",
dodaje Delač koji će probati da izbori mesto u timu plavaca narednog leta.

"Na leto idem na pripreme sa klubom i naravno da se nadam da ću napokon i ostati tamo. Verujem da klub radi najbolje za mene i na njima je da li će pokušati dobiti radnu dozvolu. Na meni je da dobro branim"
, objašnjava golman Sarajeva.

Njegov uzor je Vladimir Beara, a ko su najbolji srpski golmani?

"Malu prednost  ipak dajem Vladimiru Stojkoviću protiv koga sam i igrao, a tu je negde u rangu i Željko Brkić", ocenjuje Delač koji veruje da bi mu standardno branjenje donelo i povratak u reprezentaciju Hrvatske, gde je kao treći golman pozivan kod tadašnjeg selektora Slavena Bilića.

I za kraj, balkanski fudbal?

"Mislim da je ključ u smanjenju lige. Liga 10 u Hrvatskoj je dosta podigla kvalitet, pa mislim da je to put kojim bi trebale ići i zemlje u okruženju, a odlazak mladih igrača je jednostavno odraz tržišne politike, ipak smo mi premali da bi se takmičili sa bogatijim zemljama", zaključio je Delač koji je dugo na sceni, a ima samo 22 godine i pred njim je svakako budućnost.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari