Tužna vest iz Slovenije, preminuo dugogodišnji fudbaler Zvezde, akter legendarne pobede nad Realom

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.05.2020.
12:50
Izvor: Sportske.net

Ostavio je veliki trag u Crvenoj zvezdi...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Tužna vest stigla je danas iz Slovenije, preminuo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Elsner, nedugo posle svog 60. rođendana, prenelo je tamošnje ''Delo''.

Elsner je boje Crvene zvezde branio od 1983. do 1987. godine, na ''Marakanu'' je stigao iz Olimpije i odigrao 128 utakmica za crveno-bele, a jedna od onih koja će se najdzuže pamtiti, čiji je akter Elsner bio jeste i ona čuvena pobeda nad Real Madridom (4-2) na Marakani, u martu 1987. godine, u četvrtfinalu Kupa šampiona.

Crvena zvezda je tada nastupila u sastavu: Stojanović, Krivokapić, Radovanović, Bračun, Elsner, Janković, Đurović, Đurovski, Cvetković, Stojković, Mrkela.

Iz Zvezde je 1987. godine otišao u francusku Nicu, a nedavno je otkrio zanimljiv detalj u vezi tog transfera, detalj koji pokazuje koliko je bio cenjen i u redovima najvećeg rivala.

''Proveo sam divne godine u Beogradu, 1987. godine trener Partizana Nenad Bjeković odveo me je u Nicu, što je mnogima bilo neobično - čovek Partizana poveo igrača Zvezde sa sobom. Ali, do tada sam već bio zreo, u Beogradu sazrevate brže'', govorio je Marko, a prenosi ''Delo''.

Početkom devedesetih je imao kratak izlet u austrijsku Admiru, a onda se vratio u Nicu, gde je i završio karijeru 1993. godine.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 14 puta, bio je član olimpijske selekcije koja je na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Andjelesu osvojila bronzanu medalju. Za selekciju Slovenije je odigrao dve utakmice.
-
Baner ispravka
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke