Preminuo najbolji strelac Rijeke

Autor: Beta Beta
nedelja 19.04.2020.
10:09
Izvor: Beta

Jedan od najboljih fudbalera Rijeke svih vremena i najbolji strelac u istoriji kluba, Boško Bursać preminuo je u 75. godini u holandskom gradu Arhemu gde je živeo posle završetka igračke karijere, objavio je riječki klub.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Bursać je u 179 utakmica za Rijeku postigao 90 golova i bio je jedan od najboljih napadača i igrača u istoriji kluba, javlja Hina.

Rodjen je 22. avgusta 1945. godine u Bosanskom Grahovu u Bosni i Hercegovini. Karijeru je počeo u Proleteru iz Zrenjanina, a posle jedne sezone u seniorskoj ekipi Proletera stigao je u Rijeku 1964. godine.

Na Kantridi se zadržao osam godina, potom je dve sezone proveo u NK Zagrebu, gde je u 46 utakmica postigao 30 golova, a zatim je još šest sezona igrao u holandskom Vitezeu gde je i završio karijeru.

U 1971. godini dobio je nagradu riječkog "Novog lista" za najboljeg igrača Rijeke, dok je u sezoni 1971/72. dobio nagradu "Zlatna zvjezdica", priznanje zagrebačkih Sportskih novosti za najboljeg igrača u Drugoj ligi. Kada je Rijeka ispala u drugu ligu Bursać je odbio ponude Partizana i Crvene Zvezde i ostao u Rijeci.

Navijači riječkog kluba pamte Bursaćevu rečenicu: "Kada istrčim na teren nikad ne mislim na premiju, već samo na pobedu Rijeke i što bolju igru". Ona je bila dovoljna da kod navijača Rijeke Bursać dobije poseban status.

Ne propustite