Preminuo Milorad Đurić, bivši košarkaš i predsednik Partizana

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.01.2018.
14:01
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Bivši košarkaš, funkcioner i predsednik KK Partizan NIS Milorad Miketa Đurić preminuo je jutros u Beogradu u svojoj 85. godini.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS oprostio se danas od svog bivšeg igrača, funcionera i predsednika Milorada Mikete Đurića koji je preminuo jutros u 85. godini.

Milorad Miketa Đurić priključio se Partizanu pedesetih godina 20. veka i od tada do poslednjeg dana života osta vezan za crno-bele.

Po završetku igračke karijere Milorad Đurić je aktivno učestvovao u stvaranju Partizana obavljajući različite funkcije u klubu.

Đurić je jedno vreme obavljao i predsedničku funciju u Partizanu, a pored brojnih stvari koje je uradio za crno-bele, pripadaju mu direktne zasluge za to što su Partizanov dres obukli Kićanović, Dalipagić, Divac i brojni drugi asovi.

Pored toga, Đurić je osam godina bio član Predsedništva u Košarkaškom savezu Jugoslavije i deset godina član Registracione komisije.

Nakon povlačenja iz košarke Miketa Đurić je ostao uz Partizan i redovno ga bodrio iz prvog reda dvorane "Pionir". Poslednji put Đurić je svoje crno-bele bodrio u duelu sa Cibonom.

Na zvaničnom sajtu KK Partizan NIS navodi se da će klub "večno ostati zahvalan Miketi Đuriću na svemu što je činio kao aktivni član kluba, kao i na svakom savetu koji je nesebično davao zaposlenima, praktično do samog kraja svog života".

Ne propustite