Održana komemoracija Vladici Kovačeviću

Autor: Beta Beta
subota 30.07.2016.
17:12
Izvor: Beta

Na stadionu fudbalskog kluba Partizan danas je održana komemoracija povodom smrti Vladice Kovačevića, legendarnog fudbalera crno-belih.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Na stadionu fudbalskog kluba Partizan danas je održana komemoracija povodom smrti Vladice Kovačevića, legendarnog fudbalera crno-belih.

"Samo što nas je napustio, a već nedostaje njegovoj crno-beloj porodici, njegovim savremenicima, prijateljima, svima nama... Florijan Matekalo je u njemu prepoznao fudbalski i ljudski talenat, koji je narednih decenija postao fudbalski i ljudski biser", rekao je član privremene uprave Partizana Mile Jovičić.

Legendarni fudbaler Partizana Vladica Kovačević preminuo je u četvrtak Beogradu u 77. godini.

Jovičić je podsetio da je Kovačević učestvovao u osvajanju četiri titule prvaka Jugoslavije, da je odigrao 487 utakmica i postigao 319 golova za klub iz Humske i da je bio čuvene generacije koja je 1966. godine igrala u finalu Kupa evropskih šampiona protiv Real Madrida.

"Postao je besmrtan i ušao u anale fudbalske igre kao član čuvene generacije 'Partizanovih beba'. Nant, Verder, Sparta, Mančester junajted su iz Beograda odlazili fudbalski poraženi, pognutih glava. Dvaput je odlazio iz Partizana i uvek se vraćao. Poslednji meč za Partizan odigrao je novembra 1969", rekao je Jovičić.

"Potom je decenijama bio trener i direktor omladinske škole, ostaviviši neizbrisiv trag u njenom radu. On je u njoj menjao filozifiju igre. Bio je odvažan i uvažen, na terenu i u životu... Nedavno je, na proslavi pola veka od Hejsela, održao energičan govor i svi moraju da zapamte te reči: 'Moramo biti jedinstveni, a ne podeljeni!'. Samo snažan i jedistvstven Partizan može biti zalog budućnosti", dodao je Jovičić.

Saigrač i prijatelj Kovačevića, Josip Pirmajer podsetio se kakav je on bio fudbaler.

"Što se tiče Vladice kao fudbalera, krasila ga je izuzetna tehnika, lucidnost, namšetao je i davao golove. Nisam znao da je dao više od 300 golova. Bilo je zadovoljstvo družiti se s njim. Poslednji put sam ga video 11. maja, na proslavi pola veka finala KEŠ-a, bio je lepo raspoložen, podsetili smo se na dane naše mladosti. Znao sam da je teško bolestan, ali nisam očekivao da će nas ovako brzo napustiti", naveo je Pirmajer.
 
Kremacija Vladice Kovačevića je danas u 18.00 sati na Novom groblju u Beogradu.

Ne propustite