Blagoja Georgevski - Buštur poginuo u saobraćajnoj nesreći u Skoplju

Autor: Beta Beta
četvrtak 30.01.2020.
13:16
Izvor: Beta

Preminuo nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski - Buštur (70) poginuo je u saobraćanoj nesreći u Skoplju.

Policija Severne Makedonije je saopštila da se nesreća desila sinoć oko 23.00 sata kada je vozilo "folksvagen kedi" kojim upravljao popularni Buštur udario u betonski žardinjeru.

Georgievski je poginuo na licu mesta, a njegovo telo je dato na obdukcijiu.

Popularni bivši makedoski košarkaš je pre nesreće večerao s pevačem "Divljih jagoda" i "Bijelog dugmeta" Alenom Islamovićem koji je to objavio na "Fejsbuku" uz fotografiju (facebook.com/music.alen.islamovic).

Blagoja Georgievski, rodjen 15. oktobra 1950. u Skoplju, igrao je za skopski "Rabotnički", a u dresu reprezentacije Jugoslavije je osvojio srebrenu olimpijsku medalju u Montrealu 1971, srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 1971. i zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.

Bio je o potpredsednik Makedonskog olimijskog komiteta (mok.org.mk) koji je istakao da je Georgievski igrama u dresu "Rabotničkog" i jugoslvenske reprezentacije "s pravom zaslužio epitet najboljeg košarkaša veka u Makedoniji".

"Počivaj u miru legendo naša olimpijska!", piše u "In memoraim" Blagoju Gerogievskom – Bušturu na sajtu Makedonskog olimpijskog komiteta.

Ne propustite