Roba spremna, novčanici tanki...

 • Autor: Boris Jovanović

 • 09. januar 2012.

 • 12:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Danas počinje prelazni rok. Zvezda završila veći deo posla, čeka stranog napadača, Partizan ima preče stvari, Vojvodina na tragu "Doktora Moa", Radnički očekuje milione. Ponuda veća od potražnje.

Roba spremna, novčanici tanki...
Zvezda je već u decembru napravila gro poteza vezanih za januarski prelazni rok, a bila je prisutna želja da što pre oformi tim i sutrašnje pripreme dočeka sa kompletiranim timom.

U velikoj meri to im je uspelo, stigli su Milivojević, Kasalica, Maksimović, Mladenović, povratnici Perović i Tošić... Traži se napadač, Asamoa će biti na probi, Robi je najavio mladog Libertacija iz Juventusa.

Španska misija je okončana bez konkretnih rezultata, pa će u Zvezdi saobraćaj biti gušći na izlazu, jer postoji lista prekobrojnih.

Doduše, nenadane ponude za Mikića i eventualno Lazovića mogle bi klub da vrate u potragu za novim igračima, recimo Pauljevićem iz Kule, ili Filipom Kostićem iz Radničkog.

Što se Partizana tiče, oni su okupirali naslovne strane, ali su razlozi druge prirode. O prelaznom roku i ne razmišljaju, a nova lica su momci iz Teleoptika koji će samo promeniti svlačionicu u "Zemunelu". I u Humskoj će odlasci biti u fokusu u januaru, Tomić, Kamara, eventualno Vukić koji pregovara o ostanku, bi mogli da budu vesti u prvom mesecu 2012.

Vojvodina je već prodala kapitena Medojevića, žele Moreiru, najavljuju da neće biti mnogo odlazaka, ali je Novi Sad napustio i Merebašvili. Da ne zaboravimo povratnika Kataija, njegovim stopama bi mogao da krene i Aleksić.

Radnički traži neafirmisane fudbalere, oni bi da kupe jeftino a prodaju skupo. U centru pažnje je pomenuti Kostić, ali i još nekolicina mlađih igrača. Direktor Pavlović priča o milionskim sumama.

Sloboda mora da kupuje, prodali su Kasalicu i Maksimovića, otišao je i Goločevac u Kulu, priča se da će Bosman u Vijetnam, ali još nema potvrde.

Spartak će sačuvati ekipu, mada videćemo hoće li stići neka ponuda za Mirića. U OFK Beogradu najveća promena odnosiće se na trenera, otišao je Švaba Đurđević, zameniće ga verovatno Sosa Babić.

"Romantičari" se nadaju da bi neko od njihovih mlađih igrača mogao da nađe angažman i da popuni klupsku kasu. Purović, čiji je transfer navodno bio gotova stvar, sada bi mogao da ostane na "Karaburmi".

Jagodina bi takođe da prodaje, a promene se mogu očekivati i u Kuli, mada su najavili i pojačanja. Smederevo nema novca da bi kupovalo, njihov tim, izvesno je, neće se puno menjati.

Javor je ostao bez kapitena Rendulića, ali su bogatiji za gotovo milion evra, već su doveli zamenu u liku Milka Novakovića iz Vojvodine.

Rad je izgubio Luku Milivojevića, možda će i Jovanovića, još neki igrači su interesantni stranim klubovima. Na Banjici je uvek u prelaznom roku zanimljivo, a sve zavisi od Ranka Stojića.

BSK takođe želi da proda par igrača, Kajevića pre svih, Pazarci su pojačanja tražili u BiH, ali sigurno je da će, s obzirom na finansije oni biti aktivni kao i letos. Pustili su već nekoliko igrača koji nisu ispunili očekivanja.

Borac je izgubio Mladenovića, otići će i Damjanović, i oni moraju da se pojačaju, kako bi izbegli ispadanje. Isto se odnosi na Metalac, koji će, ako drastično ne popravi kvalitet ekipe biti veoma blizu PLS.

Stay tuned, u vezi sa transferima...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari