Partizan - Utisak jači od matematike?

 • Autor: Boris Jovanović

 • 01. avgust 2013.

 • 07:33

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Pošto je opet gajio prase uoči Božića, Partizan može da napravi žurku u povratku kući nakon minimalnog poraza u bugarskoj provinciji. Ali, ako se vodimo impresijom umesto brojevima, srpski šampiona za šest dana mora da poraste čitavu polusezonu. Toliko im treba da bi ličili na tim...

Partizan - Utisak jači od matematike?
Foto: partizan.rs
Partizan ima rezultat iz snova.

Odveli su u Bugarsku odbranu koja se prvi put pozdravila početkom nedelje i čija se neuigranost videla ama baš kod svake akcije rivala. Na kraju, minimalan poraz uz primljeni gol, premija.

To da su srpski klubovi parije Evrope jasno je, osim možda onima sa jeftinijim ulaznicama što od pesme ne čuju samu igru, ali problem je u drugoj stvari. Naime, bugarsko prvenstvo ozbiljno konkuriše JSL za titulu najgoreg takmičenja na ovim prostorima.

Tamo baš vole devedesete, kontroverzni biznismen je popularniji od prosečnog srpskog turbo folkera, giganti komunizma Levski i CSKA danas su daleko od državnih jasli. Zbog toga je moguće da se iz lude šume izrodi prvak na ruševinama nekadašnjeg sistema.

Ali, dosta o Ludogorecu.

Ovaj Partizan je loš. Bez plana osim, ako pod tim  ne podrazumevate fraziranje o tome kako ne ume drugačije, osim da napadne. Takve floskule su obično uvod u mečeve u kojima znate da nemate puno toga da kažete na terenu. Nije ovo priča o Rašoviću, ali on je pristao na pravila igre koja podrazumevaju prodaju najboljih, krpljenje tima par dana pred utakmicu, dovođenje voljnih, nikako i potrebnih.

Niz te stepenice kotrljali su se Stanojević i Vermezović, Grant nije, otišao je vodeći se greškama prethodnika.

Sad, javiće se neko da mi objasni kako je to sudbina srpskog fudbala, kako klubovi žive od prodaje. Ne trošite reči, ambicija podrazumeva procenu rizika, odnosno predviđanje događaja. Setite se naših majki što prekorno kažu u nedelju uveče dok grozničavo pišemo domaći zadataka "Ne goji se prase uoči Božića".

Drugim rečima, zamena za Ivanova se traži u januaru, i ne razigravaju se već prodati igrači tokom proleća, a takvih je bilo u timu, da igramo otvorenih karata. No, srpski klubovi funkcionišu od ručka do ručka, obavezno noseći kišobran u vidu ekonomske situacije, stanja u državi, ozonskih kiša.

Sutra ćete čitati o tome kako je Partizanu dovoljno 1:0, ali ta matematika je slepa za utisak, Partizan u ovom stanju nije sposoban da sačuva svoju mrežu u Beogradu.

Hoće li postići tri gola? To niko ne može da zna, ali ni da optimizam zasniva na viđenom ovog leta. Fudbal, na sreću, nudi novu šansu i varljiviji je i od same nade, ma koliko njoj nedostajalo realnosti u nekim situacijama.

Avgust uvek dođe prerano za fudbalsku Srbiju, ali to nije razlog da budemo iznenađeni kao putari snegom u januaru...

                                                                https://twitter.com/Boris_sportske
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari