Ljajić - Princip ili forma?

  • Autor: Boris Jovanović

  • 18. februar 2014.

  • 12:01

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Pre nego što se Adem Ljajić vrati u državni tim, FSS mora jasno da saopšti da Mihajlovićev kodeks više ne važi, kako ne bi rizikovao da se povratak fudbalera Rome podvede samo pod njegovu trenutnu formu, ili ustupak delu javnosti.

Adem Ljajić bi mogao da dobije poziv za prijateljski meč sa Ircima, Ljubinko Drulović se sakrio iza formulacije da će svako ko zaslužuje dobiti poziv.

Siniša Mihajlović je prošlost, da li to znači i da njegov kodeks pevanja himne ne važi? Ljajić je prvo potpisao dokument, verovatno ga nije ni čitao, kasnije je otkrio da ne može da peva himnu, verska osećanja su u pitanju.

Ako bude pozvan, to znači da pravilo pevanja himne više ne važi i da to ostaje u prošlosti, kao Mihajlovićevo pravilo koje više nije na snazi.

Mišljenja će biti podeljena, bivši selektor je svoj zahtev pravdao stvaranjem timskog duha, da smo otišli u Brazil, svakako da bi većina smatrala "vokalne sposobnosti" igrača za jedan od razloga uspeha.

Ovako, Siniši je zamereno da se bavio stvarima koje su forma, a ne suština i da nas je lišio Ljajića koji je prošle godine odigrao odličnu sezonu u dresu Fiorentine.

Ipak, malo ko je postavio pitanje Ljajićevog statusa kada se cela situacija desila jer je on tada bio na marginama u Firenci. Mnogi su konstatovali da nema mesta u timu. Međutim, vremenom kroz kvalifikacije došlo se do toga da je itekako mogao da pomogne.

Sada bi mogla da se ponovi slična situacija, tim je formiran, Ljajić bi svakako pojačao konkurenciju, ali daleko od toga da bi bio ključni igrač tima. Njegove partije u Romi osciliraju što je i normalno jer prolazi period adaptacije, rimski mediji ga često i bezrazložno kritikuju, da nije iskoristio šansu kada su Toti i ostali napadači bili povređeni. Sada, kada i nema kapitena, Destro i Žervinjo dobijaju prednost, jasno i zbog čega, prvi je konačno proradio, drugi igra u fantastičnoj formi.

Mišljenja smo da treba uspostaviti princip, ma kakav bio, da se jasno kaže da kodeks ne važi, ili da ostaje na snazi. Jer, ako Ljajić dobije poziv bez toga, onda je jasno da pravila ne postoje, odnosno da se ona rastežu po potrebi i da zavise od trenutne forme. Ne bi nas čudilo da sutra, kada se FSS konačno opredeli za selektora, novi čovek na klupi uspostavi opet pravila, pa ostanemo bez Ljajića još jednom.

Dakle, bez jasnog stava saveza u narednim danima nema ni rešenja situacije, što sve deluje kao ogromna neozbiljnost, neprimerena državnom timu.

Da čujemo Vas?
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari