UEFA snosi troškove EP u futsalu

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.07.2015.
16:54
Izvor: Beta

Evropska fudbalska unija (UEFA) snosiće sve troškove Evropskog prvesntva u futsalu, koje će se od 2. do 13. februara 2016. godine održati u Beogradu, saopštio je danas Beoinfo.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradski sekretar za sport i omladinu, kao i članovi Fudbalskog saveza Srbije danas su Starom dvoru upoznali predstavnike Uefe sa tokom i dinamikom organizacionih priprema.

"Naš grad je u svetu sporta ozbiljan brend, jer pored ovog prvenstva organizujemo i Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici i veoma smo ponosni na to kako nas gledaju sve svestske sportske organizacije. Kako smo i u prošlosti bili organizatori najvećih sportskih događaja, ovo za nas nije ništa novo, imamo iskustvo i potrebne profesionalce za taj posao, i očekujemo da ovo bude jedno od najvećih evropskih prvenstava u futsalu koje se ikada održalo", rekao je Nikodijević.

"Razgovarali smo o sistemu žrebanja koje će se obaviti u oktobru ove godine i medijskoj promociji događaja koja će goste upoznati sa Beogradom. Očekujemo posetu više hiljada gostiju iz inostranstva, što je dokaz da se u organizaciji sportskih takmičenja Beograd prepoznaje kao veoma atraktivna sportska destinacija", dodao je on. 

Nikodijević je podsetio da je Grad Beograd opredeljen da svake godine organizuje najmanje jedno veliko sportsko događanje, jer se naj taj način promoviše kako Beograd tako i cela Srbija kao zemlja koja je dobar organizator i gde je svaki gost dobrodošao.

Žreb za prvenstvo Evrope održaće se 2. oktobra u Beogradu, a pored Srbije učestvovaće još 11 selekcija.

Ne propustite