Srbija okrenula Francusku u prepunom Čairu! Baraž u džepu, protiv Španije za Svetsko prvenstvo!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 02.02.2020.
18:27
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Nišu.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/E
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/E

Povezane vesti

U drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, futsaleri Srbije savladali su Francusku rezultatom 4:2 (1:1).

"Orlovi" su tako praktično obezbedili baraž za odlazak na Mundijal pošto je Španija veliki favorit protiv Ukrajine koja mora da pobedi "furiju" kako bi zakomplikovala stanje u grupi.

Nije dobro počelo po izabranike Gorana Ivančića koji su već u trećem minutu imali zaostatak nakon gola Lutana.

Ipak, četiri minuta kasnije izjednačio je Rakić, nakon čega smo videli dosta uzbuđenja na obe strane.

U 19. minutu Mohamed je zaradio crveni karton, a ista kaznena mera stigla je i Rakića koji je završio meč tek minut nakon početka drugog poluvremena.

Iskoristili su Francuzi poslednje trenutke sa igračem više da ponovo pobedu preko Ramireza u 23. minutu, a ubedljivije vođstvo sprečio je Momčilović koji je u 33. minutu odbranio penal.

Usledila je velika ofanziva "orlova", a takav pristup im se isplatio u 29. minutu kada je Simić nakon sjajne kombinacije sa Pršićem izjednačio na 2:2.

"Eksplodirao" je niški Čair u 33. minutu kada je Tomić iskoristio odbijenu loptu i sproveo je u mrežu za prvo vođstvo srpske ekipe od početka meča.

Krenuli su "petlovi" na sve ili ništa, sa pet igrača u polju, ali naši futsaleri ne samo da su izdržali sve nalete rivala, već je Aleksić dokrajčio Francuze golom sedam sekundi pre kraja.

Naši futsaleri će imati priliku da se direktno plasiraju na Mundijal u meču protiv Španije koji je na programu u utorak od 20.30.

FIFA futsal Svetski kup igra se u Litvaniji od 12. septembra do 4. oktobra.

Ne propustite