Srbija je ponosna na futsalere, četvrti smo u Evropi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 13.02.2016.
19:59
Izvor: Sportske.net

Iako u našoj državi nema toliko povoljnih uslova za treninge, iako su plate igračima veoma male, naša reprezentacija je uspela da stigne do 4. mesta u Evropi na EP u Beogradu.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Predstavnici Srbije na futsal Evropskom prvenstvu u Beogradu zauzeli su veoma visoko četvrto mesto nakon što su u borbi za bronzu poraženi od Kazahstana lakše nego što se očekivalo - 5:2.

Reprezentacija Srbije je u prvom poluvremenu imala terensku inicijativu, iako je Kazahstan prvi pretio. Gosti su sa tri šuta ka golu započeli utakmicu, ali promene rezultata nije bilo. Od tada pa sve do samog kraja prvog poluvremena naša reprezentacija ima potpunu inicijativu.

Kocić je prvo oprobao šut, zatim je Lazić imao sjajan solo-prodor, da bi nakon toga u 12. minutu Perić propustio dobru priliku nakon asistencije Kocića.

Aksentijević je takođe pretio, znate vrlo dobro da Igita ima običaj da napusti svoj gol, naš golman je pokušao sa svog gola da pogodi, ali je lopta otišla preko gola.

Pretili su i Kazahstanci, ali je Aksentijević dobro bio postavljen.

Onda je usledio verovatno ključni detalj meča, Leo je pronašao Daglaša koji iz teške situacije uspeva da prevari Aksentijevića za 1:0. Igrao se poslednji minut prvog poluvremena, gol u pravo nevreme.

Odmah po dolasku sa odmora Kazahstanci su poveli sa 2:0, a strelac je bio Žamankulov. Uspeo je da protne loptu Aksentijeviću kroz noge, ekipa iz Azije na čelu sa Brazilcima je sve bliža bila bronzi.


Živanović je imao sjajnu priliku u 24. minutu da smanji rezultat, ali je nakon sjajnog prodora pogodio stativu, a onda novi napadi Kazahstanaca.

Prvo je Aksentijević sjajno odbranio udarac Dovgana, da bi u narednoj situaciji Daglaš uspeo da ponovo savlada Aksentijevića za 3:0 i veoma ubedljivu, reklo bi se tada i nedostižnu prednost azijske ekipe.

Naš selektor je pokušao sa Kocićem kao petim igračem u polju, što se obilo o glavu našoj ekipi. Igita je nakon odbranjenog udarca Mladenu Kociću odlično šutirao sa gola na gol u pogodio za 4:0. Igrao se 31. minut.


Do kraja je naš selektor priznao poraz, uveo je rezerviste, da bi Daglaš postigao i svoj treći gol za uvedljivih 5:0.


Uspeli su naši reprezentativci da postignu utešni pogodak, učinio je to Stefan Rakić na asistenciju Živanovića na 2 i po minuta do kraja. Bio je ovo prvi gol Stefana Rakića na ovom prvenstvu, radi se o našem najmlađem igraču koji ima samo 22 godine i koji je budućnost srpskog futsala.


U poslednjim sekundama Slobodan Rajčević je postigao i drugi gol za našu reprezentaciju postavivši tako konačan rezultat - 5:2.

Treba napomenuti da niti jednog jedinog trenutka nije prestajala podrška sa tribina, čak i kada je naša reprezentacija gubila sa 5:0.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mile stojkovic
Sunday, 14.02.2016
08:39

Mozda je 4 mesto uspeh..ali imamo uvek taj problem da ne igramo dobro za 3 mesto..To govori kakva smo nacija..pa Nemci isto igraju bilo da je FINALE..ili za 3mesto...a mi SRBI..AKO NIJE FINALE..onda nije ni vazno 3 mesto..i uvek pod izgovorom PSIHICKI SE POTROSILI,TESKE NOGE,TESKE RUKE..i slicno.Jos jednom svaka cast..ali treba uzeti u obzir i domaci teren,a pitanje je da li bi i grupu prosli da se igralo van Srbije.Ovo kazem bez zle namere..ali ogromna sreca i protiv Ukrajine..sve utakmice osim one protiv Slovenije..nasi su prepustali inocijativu..sve na neku kontru,na neki solo prodor Kocica.Pozz

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Sunday, 14.02.2016
13:12
avatar
Sunday, 14.02.2016
00:34

Nemam komentar , imali su sansu za finale makar 2 da budemo i ako izgubimo nisu iskoristili , imali smo sanse za 3 mesto nismo iskoristili , osvojili smo 4 mesto i nas narod je pod utiskom , kakav utisak bre bolje Slovenci umesto nas da su prosli iz grupe a ne mi , navijao sam pored nas za Spaniju , i vise me je obradovala Spanija iskreno , Srbijo nemas ni fudbalere ni futsalere sve sto se tice noga ti si slaba i tako i stojimo sa privredom i ostalim vrednostima.

avatar
JamesHeavy
Saturday, 13.02.2016
23:54

Bravo za uspeh! Ostaje gorčina od mister Toleta i njegove svite, što oteše mesta porodici i prijateljima. Ne znam kako je to delovalo na igrače ali mene bi to demoralisalo. Još jednom svaka čast i hvala za neverovatan uspeh!

avatar
Maldini
Saturday, 13.02.2016
21:06

4. mesto u Evropi i borba do samog kraja su za ponos! Da nismo primili onakav gol u poslednjem minutu prvog poluvremena ko zna kako bi se sve odvijalo... Žao mi je Mikija (Aksentijevića) kog sam ranije redovno gledao u Ekonomcu - uvek je branio za desetku, šteta za prva dva gola (prvi put sam video da je on pogrešio)... Idemo dalje, još jedno bravo za momke!!!

avatar
Amar Zornic
Saturday, 13.02.2016
21:02

Svaka cast , bilo je lepo gledati .

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Saturday, 13.02.2016
21:01

Posle ovoga, volja zreba za baraz i Portugal ne deluju bas toliko lose:-D