Promocija EP u Kragujevcu

 • Autor: Boris Jovanović

 • 11. decembar 2015.

 • 19:38

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

"Moja škola - moj klub" jedna od promotivnih aktivnosti vezanih za šampionat Evrope u Futsalu čiji je domaćin Srbija.

Promocija EP u Kragujevcu
Promocija Evropskog prvenstva u futsalu, koje se od 2. do 13. februara održava u Areni u Beogradu održana je juče u Osnovnoj školi "Dragiša Mihailović", gde je ujedno predstavljen i promotivni turnir iz programa "Moja škola - moj klub".

O značaju takvog događaja kao što je EP u futsalu nije potrebno posebno govoriti, najboljih 11 timova Starog Kontinenta, ali i veliki broj navijača stižu u našu zemlju.

Prodaja ulaznica za utakmice u Areni Beograd počela 1. decembra na svim prodajnim mestima "Eventima", po ceni od 600 dinara za prvu i 350 dinara za drugu kategoriju.

"FS Srbije i UEFA pripremili su niz aktivnosti u kojima učestvuju osnovci brojnih škola iz Beograda, Niša, Kragujevca, Novog Sada i drugih mesta. Danas imamo turnir u Kragujevcu, a najbolji iz svih gradova naći će se na završnom turniru u Areni 10. februara. Osnovna ideja je promocija futsala, fer-pleja i poštovanja rodne ravnopravnosti. Trudimo se da decu naučimo da nije važno ko je dao gol, ili ko je napravio dribling, već da postanu tim, ekipa, da svi dišu kao jedan i da se bore kako za sebe, tako i za svog drugara"
, rekao je direktor sektora za bazični fudbal u Fudbalskom savezu Srbije Igor Janković

Trener kragujevačkog KMF Ekonomac Vladan Cvetanović, bivši futsal reprezentativac Srbije, izrazio je nadu da će srpski tim imati veliku podršku navijača i da će na domaćem terenu ostvariti veliki uspeh.

Futsal

"Imao priliku da napravimo veliki uspeh, a da bismo to uradili potrebno je da u grupi pobedimo Portugal, što uopšte nije lako, ali nije ni nemoguće. U tom slučaju širom bi nam se otvorila vrata polufinala, jer bismo u četvrtfinalu izbegli Španiju, prema mom mišljenju glavnog favorita turnira", izjavio je Cvetanović, koji je kao igrač bio član tima koji je nastupio na šampionatu Evrope u Portugalu .

Povremeni futsal reprezentativac Srbije Ninoslav Aleksić, član Ekonomca, rekao je da se nada kako će u budućnosti postati standardni član tim i poželeo drugovima sve najbolje na šampionatu.

Na konferenciji za medije govorile su i dve devojke koje se bave fudbalom, prva od njih Dejana Stefanović, članica Crvene zvezde i reprezentacije Srbije do 19 godina, rekla je da je velika predrasuda da fudbal nije za žene.

"Pozivam sve devojke da se bave fudbalom. Ovaj sport je mnogo lep, a što se tiče grubosti, neki drugi su mnogo grublji. Verujem da ćemo u budućnosti što više devojaka gledati na fudbalskim i futsal terenima".

Fudbalerka Šumadije iz Kragujevca Jelena Miloradović, povremena reprezentativka Srbije do 17 godina, naglasila je značaj bavljenja fudbalom i sportom uopšte.

"Fudbal mi je doneo mnogo sreće, ne samo na terenu, već i van njega. Stekla sam mnoga poznanstva, putovala u mnoge gradove i učinio da se osećam lepo i uživam. Verujem da će i druge devojke mojim stopama".


UEFA FUTSAL Evropsko prvenstvo održaće se od 2. do 13. februara u Areni Beograd, a prvi meč odigraće Srbija i Slovenija.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari