Počinje EURO - "Orlovi" odmah na iskušenju! (18.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.02.2016.
12:46
Izvor: Sportske.net

Beograd će u narednih deset dana biti domaćin velemajstorima igre na petoparcu a reprezentacija Srbije će već na startu Evropskog prvenstva voditi odlučujuću bitku za plasman u četvrtfinale.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Nakon vaterpolo spektakla koji smo tokom januara imali prilike da gledamo u najvećoj dvorani na Balkanu, srpska prestonica i beogradska "KombankArena" ugostiće i najbolje evropske igrače malog fudbala.

Evropsko prvenstvo u futsalu počinje danas a finalna utakmica zakazana je za 13. februar od 21 čas.

Dvanaest najboljih evropskih reprezentacija podeljene su u četiri grupe od po tri selekcije, a sistem takmičenja je takav da dve provoplasirane reprezentacije obezbeđuju mesto u četvrtfinalu.

Reprezentacija Srbije direktno se kvalifikovala za šampionat kao domaćin Evropskog prvenstva a za rivale je dobila selekcije Slovenije i Portugala.

Srbija futsal
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Ako uzmemo u obzir to da Portugal spada među favorite za osvajanje zlatne medalje, jasno je da "Orlovi" svoju šansu za plasman u četvrtfinale traže već u prvom meču na turniru.

Prvi meč na šampionatu Evrope reprezentacija Srbije igra večeras protiv selekcije Slovenije i sasvim je izvesno da će pobednik tog meča obezbediti mesto u četvrtfinalu.

Pored duela Srbije i Slovenije večeras se sastaju Španija i Mađarska, dok će "Orlovi" svoj drugi meč u grupi odigrati 6. februara protiv Portugala.

Ne propustite