"Orlovi" i Srbija veruju u podvig! (20.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.04.2016.
11:10
Izvor: Sportske.net

Futsal reprezentacija Srbije večeras igra revanš susret baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, a protivnik će joj biti selekcija Portugala.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Najbolji srpski futsaleri u ponedeljak su otputovali za Lisabon gde će večeras odigrati revanš utakmicu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv selekcije Portugala.

Prva utakmica u Beogradu završena je pobedom Portugala rezultatom 2:1 što ne oslikava tadašnji odnos snaga na terenu. Srbija je bila mnogo bolji rival do vođstva gostiju i imala veliki broj šansi za mnogo bolji rezultat.

Pobeda koju su "Orlovi" ostvarili u grupnoj fazi minulog Evropskog prvenstva nad selekcijom Portugala i dobra igra u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo govore da izabranici selektora Kovačevića imaju kvalitet da se nose sa svojim večerašnjim protivnikom.

Futsal reprezentacija Srbije do sada je samo jednom imala prilike da igra na planetarnoj smotri i to pre četiri godine na Tajlandu kada je obezbeđen plasman u drugu rundu takmičenja.

Selekcija Portugala ima mnogo više iskustva kada su u pitanju učešća na Svetskim prvenstvima jer je od 2000. godine redovan učesnik Mundijala, a pre 16 godina je u Gvatemali osvojila bronzu.

Večerašnji revanš susret baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo počinje u 20 časova i 30 minuta uz direktan prenos na drugom programu Radio televizije Srbije.

Ne propustite