LŠ - Ekonomac u najtežoj grupi Glavne runde

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.07.2014.
17:43
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije u malom fudbalu nije imao previše sreće na žrebu za sastav grupa Glavne runde takmičenja u Ligi šampiona, pošto je za rivale dobio prvake Italije i Grčke i kvalifikanta iz grupe "B".

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Godinama unazad futsaleri Ekonomca kao glavni cilj u sezoni postavljaju plasman na fajnal-for Lige šampiona ali su se po pravilu saplitali na pretposlednjem stepeniku.

Nakon žreba u Nionu koji je održan u petak uveče postalo je jasno da će ove godine put ka završnici Lige šampiona biti još trnovitiji za šampiona Srbije.

Ekonomac će biti domaćin jedne od grupa u Glavnoj rundi takmičenja ali je voljom žreba odlučeno da Kragujevčani dobiju najteže moguće protivnike.

Pored Ekonomca u Grupi 5 nalaze se još šampion Italije Luparense, šampion Grčke Atina 92 i tim koji bude najbolji u kvalifikacionoj grupi "B" što će po svoj prilici biti Baku Junajted.

"Imao sam u posdvesti ideju da će u Kragujevac doći prvak Italije Luprense i to se ostvarilo. Atina 92 je ekipa koja godina igra Main Round i Elite Round dok je treći rival Ekonomcu verovatno Baku Junajted, tim koji ima velike ambicije u futsalu i okuplja nekoliko vrhunskih igrača poput Arnalda, Marsela kao i nekolicine Brazilaca" izjavio je nakon žreba predsednik Ekonomca prof. Veroljub Dugalić.

Utakmice Glavne runde na programu su od 30. septembra do 5. oktobra a plasman u Elitnu rundu obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz svake od šest grupa.

Ne propustite