Lapovo 2016 - Turnir u malom fudbalu, spektakl za ceo region

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 24. maj 2016.

  • 20:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Jedan od najvećih turnira u malom fudbalu ovog leta održaće se u Lapovu, organizatori su govorili o tome kakav se spektakl sprema.

Lapovo 2016 - Turnir u malom fudbalu, spektakl za ceo region
Letnji turnir u malom fudbalu je pored rukometa, simbol Lapova i okoline, i nakon 15 godina, na "Čika Dači" će se ponovo okupiti najveći majstori ovog sporta. O samom turniru i ideji, pričali smo sa organizatorima turnira, Aleksandrom Popovićem i Igorom Isakovićem.

"Pripadam generaciji koja je rasla pokraj terena, ali i na njemu, dok su na turniru igrali tadašnji velikani bivše Jugoslavije. Imao sam i tu privilegiju da sa mojim timom budem i osvajač turnira u seniorskoj konkurenciji", priseća se Igor Isaković, i dodaje:

"Sam turnir je u Lapovu nešto više od malog fudbala, to je spektakl koji je pratio čitav region. Neretko smo na tribinama viđali porodice iz okolnih mesta, ali iz gradova poput Svilajnca, Kragujevca, Velike Plane... Lapovo je tokom 2 meseca vrvelo od omladine, i celo leto je bilo ispunjeno sadržajima koji su pratili turnir, koncerti, folklor... Na našem turniru ste mogli videti sve poznate face sa ovih prostora, kako velikog, tako i malog fudbala, ali i estradne zvezde, tako da je to sve upakovano činilo svojevrstan brend našeg grada", istakao je Isaković.

isakovic

Što se tiče samog turnira, Aleksandar Popović najavljuje veliki spektakl.

"Turnir počinje 18. jula i završiće se  8. avgusta, što je svojevrsna tradicija. Planiramo da okupimo preko 50 ekipa svih starosnih kategorija i da odmah u prvoj godini uspostavimo visoke standarde kako za igru, tako i za posetioce. Jako veliki broj ljudi nesebično nudi pomoć, a već smo obavili i prve sastanke sa predstavnicima privrede koji su spremni da pomognu."

"Ono što bih izdvojio je i podatak da je naš turnir podržao Jovica Blagojević, dečko koji zbog svojih godina nije imao priliku da igra na ovom turniru, ali budući da je Lapovac, da je kapiten omladinaca Voždovca i da je protiv Zvezde i Partizana imao zavidnu minutažu, kao i da je reprezentativac naše zemlje, svojim imenom se zauzeo da bude promoter našeg turnira u mlađim kategorijama."

popovic

Naravno, Aleksandar i Igor ne zaboravljaju one koji su nekada organizovali ovaj turnir.

"Nikako nećemo zaboraviti ni ljude koji su nekada organizovali ovaj turnir, za njih ćemo imati poseban segment na ovom turniru. Lapovo je na izuzetno dobroj lokaciji, na pola puta od Beograda do Niša, Kragujevac je jako blizu, tako da nisam iznenađen što upravo iz tih gradova već imamo najavljene ekipe", ističe Aleksandar i na kraju zaključuje:

"Nadamo se da će dogodine, naš grad tokom letnjih večeri zasijati punim sjajem, baš kao nekada.
"

Ukoliko želite i vi da učestvujete u ovom turniru, možete se prijaviti OVDE.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari