EP - Srbija protiv "Azura" za četvrtfinale (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.02.2018.
12:48
Izvor: Sportske.net

Futsal reprezentacija Srbije večeras igra drugu i ujedno poslednju utakmicu grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo
Beta/STA/Nebojša Tejić/Mo

Povezane vesti

Srbija je remijem sa selekcijom Slovenije (2:2) otvorila takmičenje na jedanaestom Evropskom prvenstvu koje se ove godine održava u Ljubljani.

"Orlovi" su uz dosta sreće, golom u poslednjem minutu meča stigli do boda koji ih je ostavio u igri za četvrtfinale, ali će zato večerašnju utakmicu igrati pod velikim pritiskom.

Protivnik izabranicima selektora Gorana Ivančića biće reprezentacija Italije koja je u prvom kolu bila slobodna pošto se u svakoj grupi nalaze po tri selekcije.

To znači da "Orlovi" nakon večerašnje utakmice više nemaju šanse za popravni. Pobom bi bio obezbeđen plasman u četvrtfinale, a druga dva ishoda ostavljaju Srbiju u igri ali više ništa ne bi zavisilo od nas.

Teoretski gledano, Srbija bi i sa jednim bodom mogla u četvrtfinale ali pod uslovom da Slovenija izgubi od Italije i da "Orlovi" imaju bolju gol razliku od domaćina.

Važno je naglasiti da će Srbija večeras biti jača za golmana Miodraga Aksentijevića i Marka Perića koji su propustili duel sa Slovenijom zbog suspenzija zarađenih kroz mečeve baraža sa Česima.

Srbija je često odmeravala snage sa selekcijom Italije u prijateljskim mečevima i nema pozitivan skor jer je od 2015. godine doživela tri poraza na četiri utakmice.

Utakmica u "Areni Stožice" između reprezentacija Srbije i Italije počinje u 20.45 uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Sport Klub.

Ne propustite