EP - Spektakl u Ljubljani, Španija na penale eliminisala sjajni Kazahstan!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.02.2018.
23:19
Izvor: Sportske.net

Futsal reprezentacija Španije igraće u svom devetom finalu Evropskih prvenstava i boriti se za osmu titulu pošto je večeras nakon penala savladala selekciju Kazahstana.

Epa/Igor Kupljenik
Epa/Igor Kupljenik

Povezane vesti

Drugi polufinalni susret na jedanaestom Evropskom prvenstvu u futsalu doneo nam je mnogo golova i uzbuđenja ali je na kraju pobedu odnela reprezentacija koja dominira ovim sportom.

Aktuelni šampion Evrope plasirao se u finale Evropskog prvenstva u Sloveniji, pošto je u drugom polufinalnom duelu savladao selekciju Kazahstana rezultatom 8:6 nakon penal serije. Regularni deo meč završen je rezultatom 4:4, dok je posle produžetaka bilo 5:5.

Kazahstanci su se dosta dobro držali tokom čitavog meča ali im dva vođstva protiv selekcije Španije nisu bila dovoljna da naprave iznenađenje i eliminišu šampiona Evrope.

Reprezentacija Kazahstana stigla je do vođstva u 8. minutu golom Tajnana. Dosta dugo Kazahstan je odolevao i uspevao da zadrži minimalnu prednost ali je u završnci poluvremena jeftino primio dva gola.

"Furija" je stigla do izjednačenja nakon kornera i autogola koji je postigao Čingiz Jasenamanov. Minut i po pre kraja poluvremena Mark Tolra kompletira preokret ali je to tek bio početak uzbuđenja u "Stožicama".

Na startu drugog poluvremena Kazahstanci preuzimaju inicijativu i posle pet minuta igre stižu do dva gola za manje od 60 sekundi igre!

Izjednačenje im je doneo golman Igita koji je poznat po tome što se uključuje u igru i razornim udarcima testira protivničke golmane. Sedano je bio zaklonjen, "raketa" je završila ispod prečke po sredini gola za 2:2.

Tridesetak sekundi kasnije Kazahstan stiže do nove prednosti. Fenomenalni Daglas Žunior uradio je veći deo posla, nanizao protivničke igrače i omogućio Pavelu Takuu da zatrese mrežu Španije treći put na meču.

Nešto više od tri minuta Kazahstan je uspeo da zadrži vođstvo a potom je primio suviše jeftin gol posle akcije iz auta. Igita je ostao na "ničijoj zemlji", igrači Kazahstana bili su ukopani, a Hoselito je utrčao po levoj strani i rutinski izveo egzekuciju.

Do drugog vođstva na utakmici futsaleri Španije stigli su posle velike greške Nurgozina čiji je pas presekao Pola a potom rešio situaciju jedan na jedan sa Igitom.

Činilo se da je Španija četvrtim golom rešila pitanje pobednika. Vreme je odmicalo a Kazahstan nije uspevao da nađe put do protivničke mreže sve do 39. minuta kada je Daglas vrhom kopačke poslao loptu po sredini gola, a Pako Sedano lošom intervencijom kumovao novom izjednačenju.

Vremena za novu promenu rezultata u sklopu regularnih 40 minuta nije bilo. Otišlo se u produžetke ali pitanje pobednika nije rešeno u dodatnih deset minuta jer su obe reprezentacije postigle još po jedan gol.

Spanija Kazahstan
Foto: Epa/ Igor Kupljenik

Faulovi koje su Španija i Kazahstan napravili u drugom poluvremenu preneli su se u produžetak tako da je "Crvena Furija" vrlo brzo iskoristila tu činjenicu i stigla do kaznenog udarca. Migelin je bio izvođač kaznenog udarca ali je stativa bila saveznik nemoćnog Igite tako da je ostalo 4:4.

Vrlo brzo Migelin se iskupio za promašaj iz kaznenog udarca. Levica je sevnula u 43. minutu a Igita ni ovoga puta nije mogao da uradi ništa s tim što mu okvir gola ovoga puta nije bio od pomoći pa su Španci poveli sa 5:4 na polovini prvog produžetka.

Na startu drugog produžetka Igita je sa dve fenomenalne intervencije ostavio Kazahstan u igri i taman kada se mislilo da Španija lagano lomi rivala usledio je novi šok za "Crvenu Furiju".

Kazahstanci su na polovini drugog produžetka uhvatili Špance na spavanju tako da je Žamankulovu ostalo da sprovede loptu u mrežu jer je "kampovao" sam na daljoj stativi - 5:5!

Spektakularno veče u "Stožicama" dostiglo je svoj vrhunac u penal seriji.

Migelin gol - Tajnan (odbrana)
Ortiz gol - Peršin gol
Lin gol

Španija se tako plasirala u deveto finale Evropskih prvenstava u kojem će mu rival biti reprezentacija Portugala koja je ranije danas eliminisala Rusiju.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 09.02.2018
09:00
avatar
Di Magia
Sunday, 11.02.2018
00:27

Hahahaha... la Rikardinjooooooo

avatar
Sunday, 11.02.2018
09:09

Bravo, kao neko dete od 10 godina. Sto se nisi javio pre meca? :-D

avatar
obradovicv
Friday, 09.02.2018
02:48

Kada i u koliko sati se igra finale?

avatar
Friday, 09.02.2018
14:32

U nedelju u 15 do 9.

avatar
Friday, 09.02.2018
21:30

Ipak je sutra, izvini, nisam dobro video.

avatar
Ninoslav Krejic
Friday, 09.02.2018
01:27

Napred Spanija

avatar
Di Magia
Sunday, 11.02.2018
00:27

Rikardinjooooo