EP - Španci minimalcem nastavili tradiciju

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.02.2018.
22:53
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope plasirao se u polufinale kontinentalne smotre u Sloveniji zahvaljujući minimalnom trijumfu nad selekcijom Ukrajine.

Epa/Vladimir Rasner
Epa/Vladimir Rasner

Povezane vesti

Najtrofejnija reprezentacija evropskog futsala nastavlja pohod na osmo zlato.

Španija je u poslednjem četvrtfinalnom susretu na jedanaestom Evropskom prvenstvu u futsalu savladala selekciju Ukrajine rezultatom 1:0 (1:0) i tako nastavila tradiciju.

"Crvena furija" nikada do sada nije propustila polufinale Evropskog prvenstva i u četvrtak će jedanaesti put igrati za plasman u finale jedne kontinentalne smotre.

Jedan gol bio je dovoljan da Španci osiguraju plasman u polufinale Evropskog prvenstva, a Ukrajinci se nisu obrukali jer su čvrstom igrom do poslednje sekunde ostali u igri.

Problemi sa faulovima u završnici prvog poluvremena naterali su Ukrajince na nešto oprezniju igru a to je šampion Evrope umeo da kazni. Pobedonosni gol postigao je Pola u 17. minutu utakmice posle jako lepe akcije.

Nakon toga smo imali priliku da gledamo rovovsku borbu u kojoj su obe selekcije bile oprezne, s tim što se mora reći da Španija prosto nije dozvoljavala Ukrajini da napravi nešto ozbiljnije u napadu.

Ukrajina je tako ostala u igri do poslednje sekunde utakmice ali nije imala pravu priliku da stigne do izjednačujućeg gola jer je Španija kontrolisala dešavanja na terenu od prvog do poslednjeg minuta.

Branilac titule sastaće se u polufinalu sa selekcijom Kazahstana koja je u jučerašnjem četvrtfinalnom okršaju bila bolja od Srbije i slavila sa 3:1. Drugi polufinalni par čine Rusija i Portugal.

Polufinala su na programu u četvrtak od 18 i 21 čas.

Ne propustite