EP - Rikardinjo i družina "ugazili" Azere!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.02.2018.
19:43
Izvor: Sportske.net

Futsal reprezentacija Portugala plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Sloveniji, pošto je u trećem četvrtfinalnom meču na turniru deklasirala Azerbejdžan.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Treći četvrtfinalni susret na jedanaestom Evropskom prvenstvu u futsalu završen je više nego ubedljivom pobedom reprezentacije Portugala.

Portugalci su deklasirali selekciju Azerbejdžana rezultatom 8:1 (5:1) i tako zakazali polufinalni okršaj sa reprezentacijom Rusije koja je juče preko domaćina izborila plasman u samu završnicu turnira koji se održava u Ljubljani.

Sigurno je da Azeri nisu mogli ni da pretpostave kakva ih katastrofa čeka jer su posle manje od minuta imali gol prednosti i to zahvaljujući kiksu golmana Andrea Souse.

Ispostavilo se, međutim, da je vodeći pogodak za Azerbejdžan predstavljao početak kraja jer su raspoloženi Portugalci do odlaska na odmor postigli čak pet golova!

Do šestog minuta Portugal je potpuno preokrenuo rezultat zahvaljujući golovima Pedra Karija, a na 3:1 povisio je Pani Varela u desetom minutu.

Na scenu je zatim stupio majstor igre na petoparcu. Rikardinjo je sa dva gola doneo Portugalu četiri gola prednosti posle prvih dvadeset minuta igre i već na poluvremenu je bilo jasno ko će izaći iz ovog meča kao pobednik.

Reprezentacija Azerbejdžana pokušala je od prvog minuta nastavka sa petoricom igrača u polju ali je korišćenje "džokera" bilo kontraproduktivno.

Bruno Koeljo je postigao šesti gol za Portugal, a zatim je Rikardinjo sa još dva pogotka kompletirao još jednu maestralnu partiju.

Do kraja utakmice za kiks iz prvog minuta uspeo je da se iskupi i Andre Sousa koji je u drugom poluvremenu spustio rampu i zatvorio sve prilaze svom golu.

Portugal će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Rusije u četvrtak, 8. februara.

Poslednja četvrtfinalna utakmica na Evropskom prvenstvu igra se večeras od 21 čas a sastaju se aktuelni šampion "Starog kontinenta" Španija i reprezentacija Ukrajine.

Ne propustite