Da ''Nišava'' zaigra u Ligi šampiona!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 15. decembar 2015.

 • 14:30

 • Izvor: Sportske.net, Južne vesti

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Dirljiva priča o fudbalskoj ekipi ''Nišava'' iz Niša, u okviru istoimenog Sportskog društva gluvih i nagluvih. Hoće li ostvariti svoj san? Da li im neko pomoći u tome?

Da ''Nišava'' zaigra u Ligi šampiona!
Radi se o aktuelnom šampionu Srbije u futsalu, koji je na taj način stekao pravo učešća u Ligi šampiona za gluve i nagluve, u Španskoj Uelvi, od 9. do 13. februara.

Međutim, da bi ovi momci ostvarili svoj san i zaigrali u Ligi šampiona, neophodno je da se obezbede finansijska sredstva, koja ovaj klub još uvek nema, pa je njihovo učešće na ovom takmičenju i dalje neizvesno.

U proteklom periodu su ljudi iz kluba, a pre svih Husein Nazifi, trener ekipe ''Nišava'', pokušavali su da sa raznih strana, od raznih fondacija dobiju pomoć, ali vreme prolazi, a rešenja još uvek nema.

Ipak, Husein i njegova ekipa ne odustaju i veruju da će se u februaru naći u Španiji i zaigrati u Ligi šampiona.

Inače,  Husein Nazifi je čovek koji se potpuno posvetio ovoj ekipi i misiji ostvarivanja njihovih snova. Možda neće osetiti podršku navijača, aplauze, ali vrlo dobro znaju kako dišu kao jedan i to je Huseinu bilo dovoljno.

"Kada su me momci pitali da im pokažem neki trening, odmah sam pristao. Onda se održalo i državno prvenstvo Srbije, postali smo prvaci i znao sam da je teško skupiti novac... Fudbalom se bavim 20 godina, znam po sebi, svakome je san da igra Ligu šampiona.

Zato sam odlučio da idem do kraja, da se borim za njih. Nije me sramota ništa da uradim, samo da oni otputuju u Španiju. Oni, bukvalno, kroz sport mogu da se dokažu najviše... Ne prođe pola sata, a da me neko ne pita da li ima nešto novo oko odlaska. Žive za to takmičenje",
otkrio nam je Husein.

Novac za njihovo učešće u Ligi šampiona se već prikupljao na nedavnoj fudbalskoj utakmici Radnički - Crvena zvezda na Čairu, ali neophodna je suma od 5.000 evra. Krajem septembra, velika su bila nadanja njegovih momaka.

"Kao domaćini na prvenstvu države za gluve i nagluve u futsalu pre svega, zahvaljujemo se u ime cele ekipe, našem treneru Huseinu, koji nam je pomogao i više nego što smo očekivali.

Do sada smo u ekipi imali samo gluve koji su nam bili treneri, i nismo ni pretpostavljali da će ovaj mladi čovek toliko uspeha da nam donese. Jako smo ponosni što nas je naučio nekim veštinama na koje nismo ni obraćali pažnju.

Na terenu nam je ulivao snagu, poverenje i pozitivnu energiju-to je trebalo doživeti! Poštujemo njegov sistem rada i nadamo se da ćemo odlično saradjivati u budućnosti. Husein nas je spasio i Niš je osvojio šampionat!

Sada imamo priliku da igramo i u Španiji na DCL (Deaf Champion League), i nadamo se da ćemo imati podršku grada",
poručili su tada fudbaleri niške ekipe.

Ali, stvari u Srbiji često idu drugačijim tokom...

Koliko su momci posvećeni, pokazuju i Huseinove reči posle osvajanja titule za Južne vesti.

"Mi smo prvi i jedini trening imali samo desetak sati pred turnir. Na treningu sam im pokazao neke akcije. I posle odem kući i razmisljam u sebi i kažem, ipak sam im ja mnogo zadataka zadao, neće oni to zapamtiti…

Znajući da se te akcije vežbaju mesecima. Ali ujutru dodjem na turnir i pitam ih jesu li zapamtili nešto od juče. Ispalo je da sam ja zaboravio neke akcije a oni sve zapamtili. Srce mi je bilo puno",
otkrio je Husein, koji se futsalom bavi oko sedam godina, a pre toga je igrao fudbal skoro 15 godina.

Više o ekipi ''Nišave'' možete da pogledate OVDE, u reportaži objavljenoj u emisiji ''Exploziv'' na TV Prva.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari