Vežbanje i fitnes? Treba vam samo ovih sedam veličanstvenih!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 18.12.2017.
12:02
Izvor: Sportske.net

Zaboravite na skupe teretane i privatne trenere, jer uz malo planiranja i dodatnog prostora, sve što želite možete da postignete i vežbanjem kod kuće.

idealno.rs
idealno.rs

Povezane vesti

I sami znate da postoji bezbroj bitnih razloga zbog kojih bi svi trebalo redovno, praktično svakodnevno da vežbaju. Pa da ne biste izmišljali opravdanja da odložite još jedan (ne)planirani trening, donosimo vam kratak pregled osnovne opreme za fitnes i vežbanje s kojom možete da isplanirate izazovne treninge i kod kuće.

Ne brinite za pribor, kupovina nove opreme za fitnes i vežbanje može da bude jednostavna, brza i povoljna zahvaljujući Idealno.rs, vodećem srpskom portalu za uporednu kupovinu i praćenje ponuda najrazličitijih veb prodavnica.

Sa ovih sedam rekvizita pretvorite svoj dom u jedinu teretanu koja će vam ikada trebati:

1. Set tegova

Postoje brojne prednosti vežbanja s tegovima za muškarce ali i žene, pa ih definitivno ne treba zanemariti ni prilikom vežbanja kod kuće. Jedan set tegova različitih veličina će biti dovoljan da postignete željeni tonus i ojačate svoje mišiće.

2. Mini elastične trake

Elastične trake su ultimativan rekvizit za vežbanje kod kuće – praktične su, male i prenosne, a istovremeno izuzetno efikasne. Umesto dugačkih verzija, izaberite mini elastične trake koje obično dolaze u tri različite verzije otpornosti za istezanje i vežbanje.

3.Prostirka za vežbanje

Ako vam je dosta klizavog poda ili tepiha na kojem najčešće vežbate, razmislite o kupovini prostirke za vežbanje. Iako ih najčešće vezujemo za jogu, prostirke za vežbanje su pametan izbor za svaku vašu fitnes rutinu.

Fitnes

                                                  Foto: Fitnes i vežbanje                                                                                                     

4. Kettlebell – Girja

Girje su multifunkcionalni rekvizit za vežbanje i jedan od najefikasnijih načina za razvijanje snage. Za razliku od običnih tegova i bučica, specifičan oblik girje menja način prenosa težine i utiče na promenu centra ravnoteže u zavisnosti od toga kako držimo i pomeramo girju.

5. Orbitrek

Kada bi trebalo da izaberemo samo jednu fitnes spravu za vežbanje kod kuće, ovo bi bio naš izbor. Ako ste ljubitelj aerobnog treninga, stručnjaci kažu da je orbitrek idealno rešenje. Na orbitreku ne dolazi do prevelikog opterećenja zglobova kao kod većine sprava za trčanje, a odličan su izbor i nakon napornih treninga snage.

6. Konopac za preskakanje

Za intenzivan trening birajte konopac za preskakanje za koji se mnogi slažu da je jedna od najkorisnijih kardiovaskularnih vežbi koja trenira sve mišićne grupe – od nogu do ramena. Jedino što vam treba su kvalitetne patike i konopac idealne dužine.

7. Foam roller - valjak za istezanje

Najvažniji efekat foam rollera je masaža i istezanje mišića, a ako ga koristite ispravno možete značajno ili u potpunosti da smanjite bol u mišićima nakon napornih treninga. Rolanje mišićima omogućava bolju cirkulaciju koja će im pomoći da se oporave, pa se zato preporučuje korišćenje na početku svakog treninga za razgibavanje i na kraju treninga za istezanje.

Na jednom mestu uporedite sve što vam treba za fitnes i vežbanje

Idealno.rs vam omogućava jednostavno i brzo biranje nove opreme za fitnes i vežbanje. Pravilno korišćenje ključnih funkcionalnosti Idealno.rs će vam uštedeti vreme u pretraživanju ponuda, ali i popriličnu svotu novca. Zato već prilikom sledeće kupovine:
•    Instalirajte dodatak za Chrome 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs i otkrijte najbolje ponude opreme za fitnes u domaćim veb prodavnicama dok pretražujete Gugl.
•    Pregledajte ponudu na Idealno.rs i uporedite proizvode koji vam se sviđaju – izaberite rekvizite za vežbanje i uporedite ih prema njihovim karakteristikama i cenama.
•    Dodajte u listu – sačuvajte omiljenu fitnes opremu i dodajte je na svoj spisak za kupovinu.
•    Proverite savete i vodiče za kupovinu – pročitajte savete vezane za kupovinu fitnes sprava, rekvizita za vežbanje i dodatne opreme za efikasne treninge.

                                                                                          (Promo tekst)

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak