Turci veruju u pobedu nad Srbijom, Mahmutoglu sutra nije prijatelj sa Bogdanovićem

 • Autor: Pavle Knežević

 • 03. septembar 2017.

 • 19:40

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor i turski igrači vrlo dobro poznaju Srbiju, kao i ona njih. Nema nikakvih tajni, njihova ambicija je da pobede, a neki od njih i svoje najbolje prijatelje

Turci veruju u pobedu nad Srbijom, Mahmutoglu sutra nije prijatelj sa Bogdanovićem
Foto: Fiba.com
Srbija i Turska su stari rivali, a veze između dva tima i dva saveza sežu jako duboko. Svi se poznaju, tajni nema, a u turskom timu niko ništa ne krije, pa ni činjenicu da mnogo bolje igraju kod kuće, ali i da žele da pobede Srbiju.

"Vrlo važna utakmica za oba tima. Neće biti lako, ali smo u dobroj formi, juče smo igrali jako dobro. Srpski tim je vrlo dobar, ima vrlo dobre igrače. Fale im neki, ali i nama. Želimo da pobedimo, a mislim i da hoćemo", rekao je selektor Ufuk Saridža.

Puna hala je velika snaga turskog tima, ali da li će to uticati na ekipu Srbije?

"Siguran sam da će biti puna hala, 10 hiljada, možda i 11. Navijači mogu da naprave veliki pritisak, ali Srbija ima iskusne igrače. Mi treba da razmišljamo korak po korak. Poznaju nas, ali poznajemo i mi njih", rekao je Saridža.

Turska je mnogo puta igrala sa Srbijom i ranije sa Jugoslavijom. Pitali smo selektora da li je svojim igračima pričao o istoriji, posle čega se on široko nasmejao.

"Sada? Ne, ne. Možda sutra, kad se završi utakmica", rekao je selektor kroz smeh.

Jedan od dolazećih asova turske je i Kenan Sipahi, koji je sa novinarima razgovarao na tečnom srpskom, a izneo je slična očekivanja kao i trener.

"Znamo da će biti teško, znamo da su mnogo dobra ekipa. Nemaju Miloša i Bjelicu, ali igraju dobro. Izgubili su od Rusije, ali znamo da će biti teško. Igramo kod kuće, pobedili smo u poslednjoj utakmici. Pričali smo malo i mislim da će da bude sve dobro", rekao je Sipahi.

On je kazao da veruje u svoj tim, za koga je rekao da može da igra sa svima. U prednosti Srbije istakao je Bogdanovića i Marjanovića, a kao prednost svog tima naveo je dobre šutere. Sipahi, međutim, ne misli da puna hala može da stvori pritisak njegovom timu.

"U toku smo smene generacija, počeli smo mi mlađi da dolazimo. Nemamo nikakav pritisak, izađemo i igramo 40 minuta, nema šta. Bolje igramo kod kuće, sa većim apetitom, igramo bolju odbranu. Osim toga, od nas 12, samo trojica-četvorica su igrala konstantno. Mi ostali nismo igrali i sada imamo priliku da igramo i to ćemo da koristimo", rekao je Sipahi.

Bogdan Bogdanović igra u svojoj sali, da li će to da mu pomogne?

"Ne verujem ja u to, ne mislim da će mu to doneti nešto. Pa i Meli igra u svojoj sali", rekao je Sipahi.

Taj Meli je kapiten Fenerbahčea Melih Mahmutoglu, za koga ovaj meč ima posebno značenje.

"Posebna utakmica za nas, to je Srbija, dobar su tim, a tu je i moj najbolji prijatelj Bogdan Bogdanović. Moramo da zaustavimo njega i Marjanovića, treba da igramo isto kao juče i to je to", rekao je Mahmutoglu.

On se nasmejao na pitanje da li je u kontaktu sa Bogdanovićem.

"Pričam svaki dan i sa njim i sa Kalinićem, ali sutra na terenu se sve menja, sutra nismo prijatelji", rekao je Mahmutoglu.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari