Jutro posle, Grba i Miško analizirali poraz ''Orlova'' - Da li je Bobi bio nedovoljno iskorišćen?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 18. septembar 2017.

  • 11:21

  • Izvor: Sportske.net, TV Pink

  • facebook
  • twitter
  • email

Nekoliko sati posle poraza od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva, svoje utiske izneli su Goran Grbović i Miško Ražnatović.

Jutro posle, Grba i Miško analizirali poraz ''Orlova'' - Da li je Bobi bio nedovoljno iskorišćen?
Foto: fiba.basketball
Njih dvojica gostovali su jutros u Jutarnjem programu TV Pink i tom prilikom izneli svoje ocene učinka našeg nacionalnog tima kao i razloge poraza u finalu (93-85).

''Ne bih mogao da nađem pravi odgovor. Lično mislim da smo ih malo potcenili. Taktički, Slovenci su juče dali 120-130 posto svojih mogćnosti.

Oni su eliminisali i Španiju, i to izdominirali u polufinalu. Ali, ne pobeđuje najbolji nego onaj koji više hoće''
, izjavio je Goran Grbović.

Srbija je posle rezultatskog minusa iz prvog poluvremena, uspela u nastavku da stigne rivala, čak i povede u jednom trenutku, ali finiš je opet pripao Slovencima. Grbović smatra da nismo na pravi način iskoristili prednost koju smo imali pod košem, sa Bobanom Marjanovićem.

''Zbog umora Dragića i povrede Dončića smo uspeli da se približimo i da povedemo. Ja lično, kao bivši igrač sam smatrao da će Slovenci pasti, ali onda su proigrali Prepelič, Jaka Blažič, ni jednog trenutka nisu odustajali od strategije da se 40 minuta ne predaju.

Dok smo igrali ispod koša, mi smo i držali ritam, ali čim smo izašli iz te šeme, oni su dominirali.

Jović je pokazao stav, Bogdan je igrao fantastično... Neiskorišćenost Bobija Marjanovića, to me je onako dotaklo. Trebalo mu je omogućiti više prostora, to nismo iskoristili, jer je to bila naša najveća prednost u odnosu na ostale i to je uzrok poraza'',
smatra Grbović.

Miško Ražnatović se uglavom složio sa ovom ocenom.

''Ja sam bio ubeđen da ćemo osvojiti medalju, jer ovo je jedan radnički tim, dovoljno dobar za to. Sinoć smo zaista imali šansu.

Taktički, želeli smo da igramo blizu košu, a Slovenija je želela da igra brzo. Čim je to postala igra bekova, igra tempa, mi smo imali sve manje šansi. Mislim da je Slovenija nametnula tempo koji njima najviše odgovara'',
smatra Ražnatović.

Iako je u našim redovima bilo primedbi na suđenje, Ražnatović smatra da je trijumf Slovenaca potpuno zaslužen.

''Niko nikada zasluženije nije osvojio titulu od njih. Pobedili su i Letoniju, Španiju...'',
istakao je Ražnatović i, s tim u vezi, nešto kasnije nastavio:

''Da nismo u finalu, i mi bismo navijali za Sloveniju.

Suđenje - katastrofalno. Ta tehnička Miciću, na primer... Mislim da je sinoć bilo malo više štete po nas, a kvalitet ljudi u sivom je bio veoma loš. Sinoć je finale sudio čovek iz Brazila... Mislim da su uticali na rezultat, ali ne bih da u tome tražim uzroke poraza.

Treba da im čestitamo i budemo zadovoljni, ali treba reći da im je trener sa Voždovca, Dragić je poreklom iz Požarevca ja mislim. Ta mirnoća koju je Kokoškov imao, sa igračima koji su imali minorne uloge u ABA ligi. Recimo taj Dimec, taj Čančar, da ti igrači iznesu poslednja četiri minta, to je zasita za svako poštovanje'',
ističe Ražnatović.

Ovoga puta nam je nedostajao veliki broj igrača, ali svi se sada pitaju šta će biti narednih godina, da li će biti još većih problema. Miškov odgovor je, nažalost, potvrdan, ali optimizam ga ne napušta, jer dolaze i nove, mlade snage.

''Mislim da će selektor Đorđević u sledećih 4-5 godina imati velikih problema. Mislim da bi 12 igrača koji nisu bili na prvenstvu pobedili ovih 12. Verovatno će doći do podmlađivanja tima, ali ne treba da brinemo za rezultate i medalje. Verujem da će se osvojiti i to zlato'', zaključio je Ražnatović.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari