Javore, sve ti je oprošteno! Čović video 'indijance"!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 19. septembar 2017.

 • 10:52

 • Izvor: Sportske.net, Happy TV

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Prvi čovek Crvene zvezde mts izrazio zadovoljstvo učinkom našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu, uz veoma kritičke stavove prema sudijama i potezima FIBA.

Javore, sve ti je oprošteno! Čović video 'indijance
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Nebojša Čović sinoć je bio jedan od gostiju na TV Happy, u emisiji ''Ćirilica'' i tom prilikom je detaljno prokomentarisao učinak naših ''Orlova'' na Evropskom prvenstvu, kao i prateća dešavanja na tom takmičenju.

''Ja sam verovao u tu ekipu, bez obzira što joj nedostaje još 7-8 igrača. Znao sam da će uzeti medalju, a kada sam video kako igraju i kakav timski duh imaju, očekivao sam da će se boriti za zlatnu medalju. Tako da me to nije iznenadilo, a to što u Srbiji nikad nisu srećni... pa i da smo prvi, opet bi gunđali.

Ono što mi je važno, to je da je srpska košarka ostala u kontinuitetu u vrhu evropske i svetske košarke''
, izjavio je Čović.

Potom se osvrnuo na finalnu utakmicu prot Slovenaca, kojima ne želi da ospori trijumf, ali ne želi ni da ćuti na neke stvari koje su bile očigledne.

''Ja ne razumem generalno medije, koji kao 'nećemo mi da pričamo u sudijama'. Šta su, bre, sudije nedodirljive ličnosti?

To pod jedan. Pod dva, šta je FIBA, nedodirljiva organizacija?

Prvo, sramota je da smo imali sudije onakve kakve smo imali na Evropskom prvenstvu. Nisu sudile najbolje sudije koje su ostale pri Evroligi. Ko ispašta? Ispašta igra, ispašta košarka.

Da se razumemo, ja nijednom rečju neću da sporim pobedu Slovenaca. Odigrali su super, pobedili su zasluženo, ali takav način suđenja... Ona tri čoveka ne znaju gde su došli i zašto su došli. Onaj jedan drži zavezanu ruku na stranu Slovenije! Koliko flopinga, sumnjivih faulova...

I u našim ligaškim takmičenjima ja umem direktno da prozovem sudije.
Ali, kad uporedim ona tri indijanca sa Javorom na koga imamo vrlo kritičke stavove. Znaš šta je Javor, Javor je 'de luks' sudija za njih. Ne kažem ja da su ovi bili programirani za krađu, ali oni pojma nemaju!'',
poručio je Čović.

Posle svega, Čović ne brne za budućnost srpske košarke, uveren da stižu i nove kvalitetne snage, a optimizam gaji i na osnovi Zvezdinh rezultata u Evroligi protiv mnogo bogatijih klubova.

''Ja ne mislim da Srbija ima problem sa igračkim potencijalom. Srija ima 25 momaka koji mogu da konkurišu za reprezentaciju, a kad se pogleda po dubini šta dolazi iz juniorskih reprezentacija, ima dobre osnove za dalju nadogradnju ili produkciju.

Svi klubovi to proizvode, klubovi prave reprezentativce. Mi, na primer, sa 3-4 miliona evra idemo na klubove sa 30-40 miliona. I nismo hendikepiranom položaju.

A ovi što pišu po društvenim mrežama, drugo je šta oni očekuju. Oni očekuju da samo pobeđujemo i nijednu utakmicu ne izgubimo.

Dok je Jović mogao da izdrži, dok je reagovala blokada koju je dobio, mi smo dobro kontrolisali igru, lopta je išla pod koš ka Bobiju, Kuzmiću.

Da su njih dvojica bili, ne bi mogao Dragić da se švrćka i da se šetka. Kad na to dodam faktor suđenja koji je katastrofalan... Oni uništavaju košarku sa svim tim merama i tom svađom sa Evroligom, a pri tome ne poštuju ono što je srpska košarka. Nije ovo prvi put da mi imamo jedan takav status u suđenju''
, podseća Čović.

Kompletnu emisiju možete da pogledate OVDE.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari